Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sistematizacija radnih mesta u Crvenom krstu Aleksinac po meri sekretara Toplice

rss

07.10.2015. Deo članstva "Humanog srca"

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Alekincu urađena je sistematizacija za radnike Sekretarijata na nivou za uzorak koji se prilagođava kandidatu, a ne organizaciji.

Sistematizacija radnih mesta u Crvenom krstu Aleksinac po meri sekretara Toplice

Naime, urađena je sistematizacija veoma neobična. Iznećemo podatke, a komentar ostavljamo drugima. Normativni akt je za različita razmišljanja.

Za četiri radnika u Crvenom krstu Aleksinac predviđena su radna mesta sa višom i visokom stručnom spremom. Za ključno mesto SEKRETAR - PREDVIĐENA JE SREDNjA ŠKOLSKA SPREMA I TO MAŠINSKI TEHNIČAR, mimo kriterijuma Crvenog krsta Srbije.

Koja nelogičnost!

Kao da je Crveni krst mašinska industrija, a ne humanitarna organizacija. Ko je to stilizovao i uklopio u zakonski okvir da radničko zanimanje uklopi u rukovodeći nivo? Koji organ Crvenog krsta je usvojio takvu sistematizaciju? U okviru sistema šta se radi izaći će kad-tad iz pozadine.

Sekretar Toplica Đorđević uvek potecira ono što ne piše u sistematizaciji i sam kaže “OSTAJEM DO PENZIJE!“ misli da do penzije ostane sekretar. Nije nemoguće, pošto je uvek samo on jedini kandidat za sekeretara. Tako se i ponaša, kao da je Crveni krst njegovo privatno vlasništvo.

Što veće greške pravi to je jači i pred svima glasno i jasno izjavljuje “MENE VRH CRVENOG KRSTA SRBIJE DRŽI, VAŽNI JAKI LjUDI U OPŠTINI ME ŠTITE, SITNI MOGU SAMO DA ME MRZE!

I sočno taj sitnež opsuje.

Ko god je u Crvenom krstu u Aleksincu bio protiv njega bio je promenjen i najuren.

Moj zaključak je da ova sistematizacija primer kakva ne treba da bude. Glas javnosti treba da prosudi i nadjača glas pojedinca da bi pravda pobedila!

Da nešto ne valja dokazuje da iz sekretarovog sela Mozgova su čak tri člana u najužem rukovodstvu aleksinačkog Crvenog krsta.

 


# Crveni krst Toplica Đorđević Humano srce sistematizacija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima