Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Систематизација радних места у Црвеном крсту Алексинац по мери секретара Топлице

rss

07.10.2015. Део чланства "Хуманог срца"

У Општинској организацији Црвеног крста у Алекинцу урађена је систематизација за раднике Секретаријата на нивоу за узорак који се прилагођава кандидату, а не организацији.

Систематизација радних места у Црвеном крсту Алексинац по мери секретара Топлице

Наиме, урађена је систематизација веома необична. Изнећемо податке, а коментар остављамо другима. Нормативни акт је за различита размишљања.

За четири радника у Црвеном крсту Алексинац предвиђена су радна места са вишом и високом стручном спремом. За кључно место СЕКРЕТАР - ПРЕДВИЂЕНА ЈЕ СРЕДЊА ШКОЛСКА СПРЕМА И ТО МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР, мимо критеријума Црвеног крста Србије.

Која нелогичност!

Као да је Црвени крст машинска индустрија, а не хуманитарна организација. Ко је то стилизовао и уклопио у законски оквир да радничко занимање уклопи у руководећи ниво? Који орган Црвеног крста је усвојио такву систематизацију? У оквиру система шта се ради изаћи ће кад-тад из позадине.

Секретар Топлица Ђорђевић увек потецира оно што не пише у систематизацији и сам каже “ОСТАЈЕМ ДО ПЕНЗИЈЕ!“ мисли да до пензије остане секретар. Није немогуће, пошто је увек само он једини кандидат за секеретара. Тако се и понаша, као да је Црвени крст његово приватно власништво.

Што веће грешке прави то је јачи и пред свима гласно и јасно изјављује “МЕНЕ ВРХ ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ ДРЖИ, ВАЖНИ ЈАКИ ЉУДИ У ОПШТИНИ МЕ ШТИТЕ, СИТНИ МОГУ САМО ДА МЕ МРЗЕ!

И сочно тај ситнеж опсује.

Ко год је у Црвеном крсту у Алексинцу био против њега био је промењен и најурен.

Мој закључак је да ова систематизација пример каква не треба да буде. Глас јавности треба да просуди и надјача глас појединца да би правда победила!

Да нешто не ваља доказује да из секретаровог села Мозгова су чак три члана у најужем руководству алексиначког Црвеног крста.

 


# Црвени крст Топлица Ђорђевић Хумано срце систематизација
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима