Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Centrala Crvenog krsta dala punu podršku rukovodstvu u Aleksincu

rss

12.08.2014. D. Ostojić

Povodom dešavanja u Crvenom krstu Aleksinac kontaktirali smo najviši organ rukovodstva srpskog Crvenog krsta, generalnog sekretara Vesnu Milenović.

Centrala Crvenog krsta dala punu podršku rukovodstvu u Aleksincu

G. Milenović je bila jako ljubazna i otvorena za razgovor. Razgovor prenosimo kako bi naši sugrađani imali jasan stav koji centrala u Beogradu ima.

Osnov razgovora su bili navodi u otvorenom pismu organizacije Humano srce.

- G. Milenović da li ste i ranije imali primedbe na rad rukovodstva Crvenog krsta u Aleksincu?
V. Milenović - Primedbe po pravilu dolaze pred izbore. Uvek se pre izbora stvori nega grupa ljudi koja se žali, ali je to po pravilu samo pred sam izborni proces. Posle toga tih primedbi više nema.

-Kako komentarišete to da je aktuelni sekretar Toplica Đorđević bio u komisiji za organizaciju i razvoj?
V. Milenović - To jeste veliki propust i mi to ne podržavamo, ali je Toplica na zasedanju skupštine podneo ostavku, samim tim je ta nepravilnost otklonjena.

-Kakvo je Vaše mišljenje o Toplici Đorđeviću, u pismu Humanog srca je dosta kritika na njegov rad?
V. Milenović - To pismo je nepotpisano, iza njega stoji bivši sekretar Crvenog krsta, Dragan Jovanović Lera. Tamo piše da je Toplica stalno u kafani i da se alkoholiše. Ja sam dobila informaciju da je on pretplaćen na hranu u toj kafani jer nema porodicu. Moje informacije govore da Toplica Đorđević uopšte ne pije.

- Recite mi kakvo je Vaše mišljnje o postupku sekretara Toplice da u doba vanredne situacije uzme godišnji odmor?
V. Milenović - Bez obzira na to svi poslovi u Crvenom krstu Aleksinac su bili završeni. Ja sam o Topličinom radu dobila pismo zahvalnosti češkog ambasadora u kome mi se ambasador zahvaljuje jer je aleksinačka ekipa Crvenog krsta prva pomogla u nevolji češkim građanima.

- Da li ste kontrolisali rad organizacije u Aleksincu vezano za narodnu kuhinju, mašinu Gibli i ostalo što se u pismu navodi?
V. Milenović - Moj saradnik (Dragoslav Karić) je obavio kontrolu i utvrdio da je sve u redu. Narodna kuhinja je ušla u popisne liste. Data je na čuvanje. Pošto u Aleksincu nema narodne kuhinje, a najverovatnije je neće biti pitanje je šta bi bilo sa tom kuhinjom. Inače, taj Dragan Jovanović Lera je tu narodnu kuhinju dao kao osnivačku kapital Suncokretu i to je bilo protivzakonito. On je bio u zatvoru. Što se mašine Gibli tiče data je licu koje čisti prostorije Crvenog krsta.

-U pismu se navodi da je visoki funkcioner SNS u rukovodstvu Crvenog krsta,da li je to u redu?
V. Milenović - Nije u redu, ali kada je Dragan M. Jovanović biran u rukovodstvo Crvenog Krsta, tada nije bio partijski funkcioner. Ja sam proverila mnoge navode iz pisma Humanog srca i oni se većim delim baziraju na sistem rekla kazala. Mene zanima dokumentacija, a dokumentacija koju imam za Aleksinac govori da je sve u redu. Svi oni koji misle drugačije neka se obrate tužilaštvu i policiji u Aleksincu.

 


# narodna kuhinja Dragan Jovanović Lera Crveni krst Toplica Đorđević Humano srce Vesna Milenović sekretar Dragan Jovanović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima