Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

JKP Rujevica

rss

22.03.2007. Aleksandar Gvozden

JKP Rujevica je preduzeće sa najjačom marketing službom u Aleksincu. Razne ekipe idu od vrata do vrata i plene svojim ponašanjem.

Neeee, probudih se iz zone sumraka i otvorih vrata jer je neko malo pre zalupio kapiju. U dovratniku ni manje ni više nego opomena. Piše 3 dana rok za prigovor. Kako nisam dobio račun već samo opomenu, a šta se ponavlja već par godina, sednem i napišem prigovor. Uredno ga predam sutradan - neznam kojim kalendarom računaju rokove, pa rekoh sebi brže bolje, da ne zakasnim.

I tako mesecima. A odgovora nigde. I kada odete potržite odgovor, ljubazni likovi koji su poslali ljubazne likove sa početka priče kažu kako to nije njihov problem. Na pomen Zakona o prenošenju javnih ovlašćenja, te u vezi s njim Zakona o upravnom postupku odgovor je bio još ljubazniji. Naravno, šefovi i direktor su odsutni, ali verovatno i oni nisu nadležni. I ne samo upravni postupak, set zakona o javnim finansijama nalaže izdavanje računa sa jasno iskazanim PDV-om.

A onda priča iz zone sumraka - deo prvi. Prilikom ispiranja rezervoara pomenuti junaci iz priče nisu pripremili odvode. Tako je došlo do prelivanja i vraćanja kanalizacione sadržine u kuću obveznika komunalnih taksi. Katastrofa. U to vreme bio je i štrajk radnika, pa nagomilano smeće i upropašten kućni inventar sam sam izbacivao i uklanjao. Naravno, ni odšteta niti umanjenje računa za period štrajka, već ni manje ni više - opomena. Prigovor u roku od tri dana.

Zona sumraka - deo dva.

Hladnog zimskog dana u blizini opštinske uprave počela je da curi voda niz Banjski drum. Na teren su izašle dobro obučene ekipe onih ljubaznih ljudi. Posle duge analize novonastale situacije, u narodu poznate pod terminom blejanje, ono curkanje vode se pretvaralo kroz potok u solidnu rečicu. Kako se to događalo u blizini podzemnog trafoa izašla je i ekipa iz EPS-a i pridružila se analizi situacije, ali na drugoj strani ulice. Voda se lagano previrala preko rešetki trafoa i kratko spojila 25kv napajanje. Došlo je do takozvanog kurcšlusa. Tako je ceo grad ostao bez struje i vode.

Voda koja je izlazila do nestanka se zaledila na najprometnijoj raskrsnici... Naravno, ništa nije učinjeno da se ovo sanira.

Popravka je trajala nekoliko dana. Rezevnih cevi nije bilo, a verovatno ni para da se druge kupe. Za to vreme zaleđena voda je u nižim delovima izazvala pucanje cevi i stakala na vodomerima.

Prava cena ovog incidenta nikada nije utvrđena, niko nije odgovarao, niti se iko postideo zbog ovoga. Naravno, opet su stigle opomene...

Izvinjavam se najboljim radnicima u marketing službi - onima što idu pored kamiona - oni su ipak najljubazniji... i nikad ne opominju.
 

Komentara: 2


# štrajk Komunalne usluge JP Aleksandar Gvozden Rujevica JKP Banjski drum
@agvozden @ 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima