Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Da li je JKP Aleksinac registrovan za poslove regulacije parkiranja?

rss

30.03.2019. Proverena vest

Iako su odbornici lokalne vlasti izglasali odluku da se u Aleksincu uspostavi rad "pauka", na samom početku se postavlja niz pitanja na koja za sada nema odgovora ali koja mogu otežati rad "pauka".

Foto: arhiva

Naime u statutu Javnog komunalnog preduzeća u Aleksincu nema člana koji definiše da je JKP Komunalne usluge registrovan za poslove regulacije parkiranja u Aleksincu. U statutu jasno piše za šta su JKP Komunlane usluge registrovane:

S druge strane za rad "pauka" u Aleksincu JKP Komunalne usluge bi morale da imaju sistematizovanu radnu snagu, diplomiranog inžinjera saobraćaja, nove vozače i radnike koji će biti sistematizacijom određeni da rade na poslovima regulacije saobraćaja. Zbog zabrane zapošljavanja JKP Komunalne usluge nisu u mogućnosti da obezbede radnike za ovu namenu, pa samim tim i radna mesta za potrebe "pauka" nisu sistematizovana.

Kao rezultat svega ovoga mogu nastati ozbiljni pravni problemi. Postavlja se pitanje da li će kazne koje budu sprovođene usled nepropisnog parkiranja i uklanjanja vozila biti uopšte pravno utemeljene, i da li će oni čija vozila budu uklanjana moći da traže odštetu od strane JKP Komunalne usluge Aleksinac.

Komentara: 3


# saobraćaj Komunalne usluge JP Rujevica JKP pauk
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-3)

  Imaju rešenje 30.03.2019.
  Za statut i ostalo neznam ali radnike će da prebace iz druga preduzeća.Tamo ima kolko oćeš koji nemaju šta da rade.tako se priča.kažu da već ima i spisak od 20 ljudi koji prelaze kod Budu.

 • (+8) (-2)

  KUKISANAC 31.03.2019.
  NEKA POCNE, BORBA DO POSLEDNJEG ZA RADNA MESTA!

 • (+8) (-1)

  Jasa 01.04.2019.
  Nepotizam na sve strane.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima