Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЈКП Рујевица

rss

22.03.2007. Александар Гвозден

ЈКП Рујевица је предузеће са најјачом маркетинг службом у Алексинцу. Разне екипе иду од врата до врата и плене својим понашањем.

Нееее, пробудих се из зоне сумрака и отворих врата јер је неко мало пре залупио капију. У довратнику ни мање ни више него опомена. Пише 3 дана рок за приговор. Како нисам добио рачун већ само опомену, а шта се понавља већ пар година, седнем и напишем приговор. Уредно га предам сутрадан - незнам којим календаром рачунају рокове, па рекох себи брже боље, да не закасним.

И тако месецима. А одговора нигде. И када одете потржите одговор, љубазни ликови који су послали љубазне ликове са почетка приче кажу како то није њихов проблем. На помен Закона о преношењу јавних овлашћења, те у вези с њим Закона о управном поступку одговор је био још љубазнији. Наравно, шефови и директор су одсутни, али вероватно и они нису надлежни. И не само управни поступак, сет закона о јавним финансијама налаже издавање рачуна са јасно исказаним ПДВ-ом.

А онда прича из зоне сумрака - део први. Приликом испирања резервоара поменути јунаци из приче нису припремили одводе. Тако је дошло до преливања и враћања канализационе садржине у кућу обвезника комуналних такси. Катастрофа. У то време био је и штрајк радника, па нагомилано смеће и упропаштен кућни инвентар сам сам избацивао и уклањао. Наравно, ни одштета нити умањење рачуна за период штрајка, већ ни мање ни више - опомена. Приговор у року од три дана.

Зона сумрака - део два.

Хладног зимског дана у близини општинске управе почела је да цури вода низ Бањски друм. На терен су изашле добро обучене екипе оних љубазних људи. После дуге анализе новонастале ситуације, у народу познате под термином блејање, оно цуркање воде се претварало кроз поток у солидну речицу. Како се то догађало у близини подземног трафоа изашла је и екипа из ЕПС-а и придружила се анализи ситуације, али на другој страни улице. Вода се лагано превирала преко решетки трафоа и кратко спојила 25кв напајање. Дошло је до такозваног курцшлуса. Тако је цео град остао без струје и воде.

Вода која је излазила до нестанка се заледила на најпрометнијој раскрсници... Наравно, ништа није учињено да се ово санира.

Поправка је трајала неколико дана. Резевних цеви није било, а вероватно ни пара да се друге купе. За то време залеђена вода је у нижим деловима изазвала пуцање цеви и стакала на водомерима.

Права цена овог инцидента никада није утврђена, нико није одговарао, нити се ико постидео због овога. Наравно, опет су стигле опомене...

Извињавам се најбољим радницима у маркетинг служби - онима што иду поред камиона - они су ипак најљубазнији... и никад не опомињу.
 

Коментара: 2


# штрајк Комуналне услуге ЈП Александар Гвозден Рујевица ЈКП Бањски друм
@agvozden @ 

▲ ▼ [+][-][ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима