Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ptičica. Pazi. Snima se!

rss

01.10.2013. Miodrag Tasić

Živimo u eri mobilnih telefona, svakojakih kamera (nekada i minijaturnih koje mogu da se smeste u hemijsku olovku ili prsten), interneta, satelitskih antena i mnogo toga pride.

Ptičica. Pazi. Snima se!

Sva ova tehnička dostignuća, naravno, postoje da olakšaju ljudima život. Međutim, ono čuveno „međutim“,  katkada novotarija posluži i protiv čoveka. Recimo, pričaš preko mobilnog telefona, a ono te snima. Ili, poslao si meil, a neko sve to pažljivo čita i tumači. OZNA sve dozna. Nema tu nisam hteo, pogrešio sam, nisam tako mislio... Šta si mislio, videli smo. S kim se sastaješ, kome šta pišeš, kome odaješ ljubavne tajne, poslovne, na primer o tenderima, možda, koga želiš da ukloniš iz političkog vrha i slično. Te, zamerio ti se neki tajkun, nije te dovoljno pomagao, jer je verovao u suprotnu opciju, pa mu sada kada si moćan vraćaš milo za drago!

U Srbiji snimalo Predsednika države. Obaška i drugog čoveka u državi (ili je možda i prvi?) trenutno na poziciji ministra vojnog i valjda zamenika Predsednika vlade! Ko je snimao, šta je hteo, ko kontroliše najvažnije ljude u državi, nije jasno. Verovatno iz policije? Tajne, javne, privatne, pola privatne, pola državne, ne zna se. Ne zna ni ministar policije, koji ima čak istovremeno ulogu Premijera. Ko to ne veruje Predsedniku i ministru? Za čiji račun ih snima? Ko se usuđuje takve stvari da radi na svoju ruku?

Saznaćemo jednog lepog dana. Možda i ranije? Nikada ne treba potcenjivati modernu tehnologiju. Svemoćna je. Zato, pamet u glavu, dupe uza zid! Ne okreći leđa nepoznatom. Uopšte, „Ne okreći se, sine“! Prevarili se i jači od tebe. Eto, izvesni Petreus slao ljubavne poruke svojoj milosnici. Verovatno meilove ili SMS poruke? Uhvatili ga u preljubi. Čovek podneo ostavku na mesto šefa CIA-e. Najmoćnije tajne službe. Ili, jedne od najmoćnijih na svetu. Nije ni KGB (ne znam kako se danas zove) mačji kašalj! Čovek se posle pokajao. Kao, ne priliči da vara ženu. Mada, kad sam mu video ženu na televiziji, ne zameram mu. I vrlo važno ako je prevario ženu! Drugi mu zameraju što je uhvaćen. Ako nije mogao da sakrije preljubu, kako bi sakrio krupnije stvari?

Elem, jedan bivši predsednik je redovno varao ženu. Nisu ga uhvatili u prepisci. Verovatno je zatečen na delu, iako je bio potpuno sam u tzv. „Beloj kući“. Mislim, bez čuvara, savetnika, sekretarica, sobarica, kuvara, konobara,... Kako li ga samo ščepaše? Taj je lagao da ništa nije bilo u Ovalnom kabinetu. Čak i kada je provaljen i kada je ceo svet video da laže, on i dalje nije hteo da prizna. Posle ipak priznao, ali mu je žena oprostila. Oprostili mu i građani (kao, oni se nešto pa pitaju), i čovek završio i drugi predsednički mandat. Doduše, jedino on od američkih predsednika još nije dobio Nobelovu nagradu za mir. Smatram da ima još vremena. Daće mu i to. Kad je mogao Jaser Arafat da je dobije, Kušner, Ahtisari i slični, može svako!

Bili bismo zlobni kada ne bi priznali da reč  ili delo sada imaju veću težinu nego ranije. Kada danas neko pogreši, kada nepravedno optuži nekog političara, pa se ispostavi da je pogrešio, mora da se povuče s funkcije. Makar to bio i direktor engleske televizije. Svemoćnog BBS-ija. Šta me briga što si ti direktor televizije, direktor obaveštajne službe, ministar. Na Zapadu nema više trte-mrte. Tamo danas samo trte. A kod nas plašim se da ne prođe kao „tresla se gora, rodio se miš!“ Povika tek da se nešto kaže, pošalju nekog funkcionerčića u diplomatiju, kolko da ga se reše. Kod nas kad hoćeš od nekog da se otreseš, pošalju ga u ambasadore! Šta je bilo, videli smo. Šta će biti, isto tako znano je. Tu nema nedoumice. Jedino ne znamo šta se trenutno dešava. Ne možemo da pohvatamo sve konce. Nije ni važno. Kad porasteš, samo će ti se kasti!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

 

Komentara: 1


# Miodrag Tasić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nebitno 06.10.2013.
    Miodrag Tasić bi mogao da napravi blog na kome će da iznosi svoje misli, a ovde bi mogle da se nađu vesti vezane za Aleksinac


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima