Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoreno pismo profesora Slavoljuba Blagojevića

rss

28.08.2014.

Istina o fizičkom napadu na direktora Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“

Otvoreno pismo profesora Slavoljuba Blagojevića

Možda je suvišno što Vas podsećam na poznatu činjenicu „koliko ljudi, toliko karaktera”. Ne iznenađuje me, što je jedan od tih „karaktera“, kao izvor informacija Tehničke škole izneo notornu laž. Na žalost svih nas, izvor informacija je namerno izostavio i puni naziv škole „Prota Stevan Dimitrijević“, bez imena koje predstavlja simbol dobrote, humanosti i svega plemenitog, što krasi ljudsko biće. Valjda zbog toga, što u sebi ne može pronaći mrvicu dobrote, humanosti i plemenitosti. Ima nas „raznih“, pa zato, kod nekih ne postoji prag između istine i laži, poštenja i prevara.

Kako ćete razumeti ovo moje obraćanje, to zavisi isključivo od Vas.

Kome ćete verovati ostaje na Vama, ali me istina i pravda obavezuju na sledeći iskaz:

Dana 22.08.2014. godine, uručeno mi je rešenje, tačnije Obaveštenje i Ponuda aneksa ugovora o uređivanju međusobnih prava, obaveza i odgovornosti, vezano za promenu radnog mesta, od strane direktora Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ gospodina D. Petkovića. Iz kojih pobuda i sa kojim ciljem i obrazloženjem, ne želim da komentarišem, jer to samo on najbolje zna. Svakako, zakonodavac je predvideo i mogućnost izjašnjavanja na ponuđeni dokument. Izjašnjenje ili prigovor, mora se bazirati na relevantnim činjenicama, sadržanim u aktima škole. Jedan od tih akata je i Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta. Pri potpisivanju pomenutih dokumenata, vezanih za promenu radnog mesta, ponovo sam zatražio od sekretarke škole, gospođice V. Cvetković, pomenuti pravilnik. Rekla mi je da se isti nalazi kod profesora koji rade na rasporedu časova, što nije bila istina. Prvi put sam od nje potražio ovaj dokument kada sam pročitao svoje ime u rasporedu časova, pre dobijanja Obaveštenja i Ponude aneksa ugovora. Kazala mi je da je pravilnik kod nje kući, da radi na njemu i da ga neće doneti za pet do šest dana.

Kako je počelo da teče vreme za podnošenje izjašnjenja, obratio sam se ponovo sekretarki škole, tražeći dostupnost dokumentu. Tu se odmah pojavio i direktor, rekavši da se dokument nalazi kod njega. Krenuo je u svoju kancelariju, otišao na mesto, seo i počeo da mi objašnjava da on radi na promenama u dokumentu i da ga mogu dobiti tek za 3 do 4 dana. Upozorio sam ga na isticanje vremena za izjašnjenje. I dalje je tvrdio da radi na dokumentu i ni slučajno ne mogu da imam uvid u dokument pre tog vremena. Ubeđivao sam ga da je to njegova obaveza da mi omogući dostupnost tom dokumentu, da samo iskopiram potrebne članove dokumenta i isti odmah vratim. Ostao je kategoričan pri svom stavu.

Shvatio sam, da i sa pisanjem zahteva neću uspeti, jer će imati mogućnosti da mi još više oduži vreme, da i taj rok nije siguran. Cilj mu je bio da ne podnesem izjašnjenje u datom roku i izgubim formalno pravo na dalje postupanje u zaštiti svojih pravaRekao sam mu da neću izaći iz kancelarije dok se ne predomisli. Vrteo se nervozno po kancelariji naređujući mi da izađem napolje. U jednom trenutku je pošao van kacelarije, rekavši da ima mnogo vrednih stvari i biću odgovoran ako nestanu. Nije imao vremena da mi kaže, da li je reč o nakitu ili devizama. Ja sam ustao sa mesta i rekao da ću ga pratiti. Iz hodnika je pozvao dvojicu kolega i vratio se u kancelariju. Nisam ni tada, a ni sada shvatio razlog.

Posle nekoliko minuta ćutanja, počeo je da mi preti da će pozvati policiju. Rekao sam mu da i meni to odgovara, jer ću imati dokument zvaničnih lica da namerno ne želi da uvaži moj zahtev. Pozvao je policijsku stanicu, tražio određena lica i kako ih nije dobio, posle nekoliko minuta, saopštio je da će ići da dovede policiju. Odgovorio sam mu da ću ih sačekati. Nakon nešto više od pola časa, vratio se direktor. Naravno i ja sam otišao kod njega da sačekamo policiju. U to vreme je verovatno kao svedok po narudžbini došao jedan kolega.

Nije prošlo mnogo vremena i došla je dvočlana policijska patrola. Prvo se izjašnjavao direktor, govoreći da sam mu pretio da sam ga psovao i druge nebuloze. Na pitanje da li ima svedoke, odgovorio je: „ pa možda je neko čuo u hodniku... Na ponovljeno pitanje policajca: „da li imate svedoke“ , samo je zaćutao, da bi nekoliko trenutaka kasnije policajac glasno konstatovao „ znači nemate“. Direktor je i dalje ćutao. Došao je red da i ja dam izjavu. Ukratko sam saopštio napred poznate razloge svog postupanja. U kancelariji direktora policajci su nam saopštili meni poznatu čienicu da je za rešavanje ovog problema nadležna prosvetna inspekcija, a da ja zvanično uputim zahtev direktoru za uvid u pominjani dokument.

Istoga dana upoznao sam opštinskog prosvetnog inspektora, tačnije inspektorku gospođu A. Krunić sa pomenutim problemom i dobio takođe uputstvo, da se zvaničnim dopisom obratim direktoru, a da je on u obavezi da odmah postupi po njemu. Nakon svega ovoga nazirao se kraj za rešenje mog problema.

Naravno, uputio sam pisani dopis direktoru i u sredu, 27.08.2014.godine, dobio sam od strane sekretarke škole overene fotokopije traženih članova pominjanog pravilnika.

Eto, tako je izgledao „fizički napad na aktuelnog direktora Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ u Aleksincu, od nekadašnjeg direktora Slavoljuba Blagojevića.

Uvaženi čitaoci, sada je na vama da formirate lično mišljenje o ovom „incidentu“. I ne zaboravimo, načinom pričanja o drugima, najviše govorimo o sebi.

Na kraju, moram da upozorim vlasnika portala, da u buduće povede računa pri objavljivanju tekstova sa neistinitim i uvredljivim sadržajima i kvalifikacijama, jer to direktno šteti ugledu ovog omiljenog i dosta posećenog sredstva informisanja u našoj okolini.

Takođe, smatram da imaju obavezu da upute reči izvinjenja, zbog načinjene greške

Srdačan pozdrav svim posetiocima portala i vlasniku
Dipl.maš.inž. Slavoljub Blagojević
prof. TŠ „Prota S. Dimitrijević“

Komentara: 8


# škole Tehnička škola Prota S. Dimitrijević Slavoljub Blagojević prota Stevan Dimitrijević
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-24)

  HMMM 29.08.2014.
  BOLJE SAOPSTI CIFRU KOLIKO JE GRAD ISPLATIO SUDSKE TROSKOVE RADNICIMA KOJE SI SAMOVOLJNO OTPUSTIO DOK SI BIO DIREKTOR PA ONDA PRICAJ O POSTENJU JER TE TROSKOVE PLACAJU GRADJANI STO NE PRODAS NJIVU DA POKRIJES STETU PA ONDA SE REKLAMIRAJ ILI CE I OVO DA DEMANTUJES

 • (+25) (-25)

  Prof. 30.08.2014.
  Slavoljube, samo sto se ne rasplakah citajuci tvoju ispovest. Znamo te Slavoljube a znamo i kako si maltretirao i ponizavao svoje kolege profesore tokom svog mandata. Kada si smenjen Aleksinac je slavio. Vise nikada neces sesti u direktorsku fotelju i pomiri se sa tom istinom.I ponasaj se pristojno.

 • (+12) (-3)

  Preziveo sam i gore 30.08.2014.
  A i ovaj sadasnji direktor nije cvecka. Za sve sto uradi prvo pita glavnog muftiju lokalnih ex radikala. Ajde malo pogledajte ko je primljen u skolu i po cijoj veizi. Niko ko nije clan biblioteke.

 • (+11) (-4)

  jelica 31.08.2014.
  HMM
  Kako tako govoris kada neznas pravu istinu kako su vraceni na posao iskljuceni radnici.
  Tako sto se sadasnji direktor nije pojavio na sudjenju naravno u dogovoru sa njima i sud je dosudio u njihovu koris a pare koje su dobili su podelili pa je i oko toga doslo do svadje izmedju T i sadasnjeg direktora. To svi znaju a ti kao neznas.

 • (+4) (-1)

  neko opet 09.09.2014.
  OPET CENZURA!

  Opet se objavljuju komentari po "nekom" kriterijumu.

  Ili objavljujte sve ili nijedan.

 • (+2) (-1)

  opet neko iz mase 10.09.2014.
  Dobro i gde je sada komentar koji govori o nepismenosti pojedinih komentatora?
  Zar je uvredljivo ako se ukaze na nepravilnosti?
  Ako se ne ukaze na pravopisne greske neko ce pomisliti da tako treba da se pise.

 • (+8) (-2)

  nepismeni 11.09.2014.
  Svačeg ima to istina, samo što se o svemu ćuti, ljudi koji su trebali da štite budžet naravno i sami su umešani. Sadašnji direktor je samovoljno odlučio da ne ide na suđenja protiv radnika koji su pod prošlim direktorom izgubili posao. Ovo baca sumnju na sve jer sud nije doneo odluku da je prethodni direktor postupio protiv zakonito već samo da škola nije štitila svoje interese u vreme novog direktora i prošlog sekretara škole.
  I onda počinje igranka jer prošli direktor nije odgovoran budući da sud nije dokazao ni da je bio u pravu ni da je postupao protivzakonito, već samo da sadašnja garnitura nije dolazila na ročišta. Po ovome bi sadašnji direktor trebalo da bude pozvan na odgovornost i to od strane viših instanci, međutim on se odužio tim instancama tako što je zaposlio nekoliko radnika iz Niša, navodno rođaka onih koji su trebali da ga kontrolišu.
  I vuk sit i ovce na broju a u budžetu manjak i to za par miliona.

 • (+5) (-1)

  jelica 17.09.2014.
  Treba pitati
  KUMOVE sta ce biti
  Ali verovatno nista jer KUM je savetnik
  sadasnjem direktoru a i on je mladi clan SNS ovaca


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}