Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо професора Славољуба Благојевића

rss

28.08.2014.

Истина о физичком нападу на директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“

Отворено писмо професора Славољуба Благојевића

Можда је сувишно што Вас подсећам на познату чињеницу „колико људи, толико карактера”. Не изненађује ме, што је један од тих „карактера“, као извор информација Техничке школе изнео ноторну лаж. На жалост свих нас, извор информација је намерно изоставио и пуни назив школе „Прота Стеван Димитријевић“, без имена које представља симбол доброте, хуманости и свега племенитог, што краси људско биће. Ваљда због тога, што у себи не може пронаћи мрвицу доброте, хуманости и племенитости. Има нас „разних“, па зато, код неких не постоји праг између истине и лажи, поштења и превара.

Како ћете разумети ово моје обраћање, то зависи искључиво од Вас.

Коме ћете веровати остаје на Вама, али ме истина и правда обавезују на следећи исказ:

Дана 22.08.2014. године, уручено ми је решење, тачније Обавештење и Понуда анекса уговора о уређивању међусобних права, обавеза и одговорности, везано за промену радног места, од стране директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ господина Д. Петковића. Из којих побуда и са којим циљем и образложењем, не желим да коментаришем, јер то само он најбоље зна. Свакако, законодавац је предвидео и могућност изјашњавања на понуђени документ. Изјашњење или приговор, мора се базирати на релевантним чињеницама, садржаним у актима школе. Један од тих аката је и Правилник о систематизацији радних места. При потписивању поменутих докумената, везаних за промену радног места, поново сам затражио од секретарке школе, госпођице В. Цветковић, поменути правилник. Рекла ми је да се исти налази код професора који раде на распореду часова, што није била истина. Први пут сам од ње потражио овај документ када сам прочитао своје име у распореду часова, пре добијања Обавештења и Понуде анекса уговора. Казала ми је да је правилник код ње кући, да ради на њему и да га неће донети за пет до шест дана.

Како је почело да тече време за подношење изјашњења, обратио сам се поново секретарки школе, тражећи доступност документу. Ту се одмах појавио и директор, рекавши да се документ налази код њега. Кренуо је у своју канцеларију, отишао на место, сео и почео да ми објашњава да он ради на променама у документу и да га могу добити тек за 3 до 4 дана. Упозорио сам га на истицање времена за изјашњење. И даље је тврдио да ради на документу и ни случајно не могу да имам увид у документ пре тог времена. Убеђивао сам га да је то његова обавеза да ми омогући доступност том документу, да само ископирам потребне чланове документа и исти одмах вратим. Остао је категоричан при свом ставу.

Схватио сам, да и са писањем захтева нећу успети, јер ће имати могућности да ми још више одужи време, да и тај рок није сигуран. Циљ му је био да не поднесем изјашњење у датом року и изгубим формално право на даље поступање у заштити својих праваРекао сам му да нећу изаћи из канцеларије док се не предомисли. Вртео се нервозно по канцеларији наређујући ми да изађем напоље. У једном тренутку је пошао ван кацеларије, рекавши да има много вредних ствари и бићу одговоран ако нестану. Није имао времена да ми каже, да ли је реч о накиту или девизама. Ја сам устао са места и рекао да ћу га пратити. Из ходника је позвао двојицу колега и вратио се у канцеларију. Нисам ни тада, а ни сада схватио разлог.

После неколико минута ћутања, почео је да ми прети да ће позвати полицију. Рекао сам му да и мени то одговара, јер ћу имати документ званичних лица да намерно не жели да уважи мој захтев. Позвао је полицијску станицу, тражио одређена лица и како их није добио, после неколико минута, саопштио је да ће ићи да доведе полицију. Одговорио сам му да ћу их сачекати. Након нешто више од пола часа, вратио се директор. Наравно и ја сам отишао код њега да сачекамо полицију. У то време је вероватно као сведок по наруџбини дошао један колега.

Није прошло много времена и дошла је двочлана полицијска патрола. Прво се изјашњавао директор, говорећи да сам му претио да сам га псовао и друге небулозе. На питање да ли има сведоке, одговорио је: „ па можда је неко чуо у ходнику... На поновљено питање полицајца: „да ли имате сведоке“ , само је заћутао, да би неколико тренутака касније полицајац гласно констатовао „ значи немате“. Директор је и даље ћутао. Дошао је ред да и ја дам изјаву. Укратко сам саопштио напред познате разлоге свог поступања. У канцеларији директора полицајци су нам саопштили мени познату чиеницу да је за решавање овог проблема надлежна просветна инспекција, а да ја званично упутим захтев директору за увид у помињани документ.

Истога дана упознао сам општинског просветног инспектора, тачније инспекторку госпођу А. Крунић са поменутим проблемом и добио такође упутство, да се званичним дописом обратим директору, а да је он у обавези да одмах поступи по њему. Након свега овога назирао се крај за решење мог проблема.

Наравно, упутио сам писани допис директору и у среду, 27.08.2014.године, добио сам од стране секретарке школе оверене фотокопије тражених чланова помињаног правилника.

Ето, тако је изгледао „физички напад на актуелног директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ у Алексинцу, од некадашњег директора Славољуба Благојевића.

Уважени читаоци, сада је на вама да формирате лично мишљење о овом „инциденту“. И не заборавимо, начином причања о другима, највише говоримо о себи.

На крају, морам да упозорим власника портала, да у будуће поведе рачуна при објављивању текстова са неистинитим и увредљивим садржајима и квалификацијама, јер то директно штети угледу овог омиљеног и доста посећеног средства информисања у нашој околини.

Такође, сматрам да имају обавезу да упуте речи извињења, због начињене грешке

Срдачан поздрав свим посетиоцима портала и власнику
Дипл.маш.инж. Славољуб Благојевић
проф. ТШ „Прота С. Димитријевић“


# школе Техничка школа Прота С. Димитријевић Славољуб Благојевић прота Стеван Димитријевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима