Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо професора Славољуба Благојевића

rss

28.08.2014.

Истина о физичком нападу на директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“

Отворено писмо професора Славољуба Благојевића

Можда је сувишно што Вас подсећам на познату чињеницу „колико људи, толико карактера”. Не изненађује ме, што је један од тих „карактера“, као извор информација Техничке школе изнео ноторну лаж. На жалост свих нас, извор информација је намерно изоставио и пуни назив школе „Прота Стеван Димитријевић“, без имена које представља симбол доброте, хуманости и свега племенитог, што краси људско биће. Ваљда због тога, што у себи не може пронаћи мрвицу доброте, хуманости и племенитости. Има нас „разних“, па зато, код неких не постоји праг између истине и лажи, поштења и превара.

Како ћете разумети ово моје обраћање, то зависи искључиво од Вас.

Коме ћете веровати остаје на Вама, али ме истина и правда обавезују на следећи исказ:

Дана 22.08.2014. године, уручено ми је решење, тачније Обавештење и Понуда анекса уговора о уређивању међусобних права, обавеза и одговорности, везано за промену радног места, од стране директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ господина Д. Петковића. Из којих побуда и са којим циљем и образложењем, не желим да коментаришем, јер то само он најбоље зна. Свакако, законодавац је предвидео и могућност изјашњавања на понуђени документ. Изјашњење или приговор, мора се базирати на релевантним чињеницама, садржаним у актима школе. Један од тих аката је и Правилник о систематизацији радних места. При потписивању поменутих докумената, везаних за промену радног места, поново сам затражио од секретарке школе, госпођице В. Цветковић, поменути правилник. Рекла ми је да се исти налази код професора који раде на распореду часова, што није била истина. Први пут сам од ње потражио овај документ када сам прочитао своје име у распореду часова, пре добијања Обавештења и Понуде анекса уговора. Казала ми је да је правилник код ње кући, да ради на њему и да га неће донети за пет до шест дана.

Како је почело да тече време за подношење изјашњења, обратио сам се поново секретарки школе, тражећи доступност документу. Ту се одмах појавио и директор, рекавши да се документ налази код њега. Кренуо је у своју канцеларију, отишао на место, сео и почео да ми објашњава да он ради на променама у документу и да га могу добити тек за 3 до 4 дана. Упозорио сам га на истицање времена за изјашњење. И даље је тврдио да ради на документу и ни случајно не могу да имам увид у документ пре тог времена. Убеђивао сам га да је то његова обавеза да ми омогући доступност том документу, да само ископирам потребне чланове документа и исти одмах вратим. Остао је категоричан при свом ставу.

Схватио сам, да и са писањем захтева нећу успети, јер ће имати могућности да ми још више одужи време, да и тај рок није сигуран. Циљ му је био да не поднесем изјашњење у датом року и изгубим формално право на даље поступање у заштити својих праваРекао сам му да нећу изаћи из канцеларије док се не предомисли. Вртео се нервозно по канцеларији наређујући ми да изађем напоље. У једном тренутку је пошао ван кацеларије, рекавши да има много вредних ствари и бићу одговоран ако нестану. Није имао времена да ми каже, да ли је реч о накиту или девизама. Ја сам устао са места и рекао да ћу га пратити. Из ходника је позвао двојицу колега и вратио се у канцеларију. Нисам ни тада, а ни сада схватио разлог.

После неколико минута ћутања, почео је да ми прети да ће позвати полицију. Рекао сам му да и мени то одговара, јер ћу имати документ званичних лица да намерно не жели да уважи мој захтев. Позвао је полицијску станицу, тражио одређена лица и како их није добио, после неколико минута, саопштио је да ће ићи да доведе полицију. Одговорио сам му да ћу их сачекати. Након нешто више од пола часа, вратио се директор. Наравно и ја сам отишао код њега да сачекамо полицију. У то време је вероватно као сведок по наруџбини дошао један колега.

Није прошло много времена и дошла је двочлана полицијска патрола. Прво се изјашњавао директор, говорећи да сам му претио да сам га псовао и друге небулозе. На питање да ли има сведоке, одговорио је: „ па можда је неко чуо у ходнику... На поновљено питање полицајца: „да ли имате сведоке“ , само је заћутао, да би неколико тренутака касније полицајац гласно констатовао „ значи немате“. Директор је и даље ћутао. Дошао је ред да и ја дам изјаву. Укратко сам саопштио напред познате разлоге свог поступања. У канцеларији директора полицајци су нам саопштили мени познату чиеницу да је за решавање овог проблема надлежна просветна инспекција, а да ја званично упутим захтев директору за увид у помињани документ.

Истога дана упознао сам општинског просветног инспектора, тачније инспекторку госпођу А. Крунић са поменутим проблемом и добио такође упутство, да се званичним дописом обратим директору, а да је он у обавези да одмах поступи по њему. Након свега овога назирао се крај за решење мог проблема.

Наравно, упутио сам писани допис директору и у среду, 27.08.2014.године, добио сам од стране секретарке школе оверене фотокопије тражених чланова помињаног правилника.

Ето, тако је изгледао „физички напад на актуелног директора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ у Алексинцу, од некадашњег директора Славољуба Благојевића.

Уважени читаоци, сада је на вама да формирате лично мишљење о овом „инциденту“. И не заборавимо, начином причања о другима, највише говоримо о себи.

На крају, морам да упозорим власника портала, да у будуће поведе рачуна при објављивању текстова са неистинитим и увредљивим садржајима и квалификацијама, јер то директно штети угледу овог омиљеног и доста посећеног средства информисања у нашој околини.

Такође, сматрам да имају обавезу да упуте речи извињења, због начињене грешке

Срдачан поздрав свим посетиоцима портала и власнику
Дипл.маш.инж. Славољуб Благојевић
проф. ТШ „Прота С. Димитријевић“

Коментара: 8


# школе Техничка школа Прота С. Димитријевић Славољуб Благојевић прота Стеван Димитријевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+24) (-24)

  HMMM 29.08.2014.
  BOLJE SAOPSTI CIFRU KOLIKO JE GRAD ISPLATIO SUDSKE TROSKOVE RADNICIMA KOJE SI SAMOVOLJNO OTPUSTIO DOK SI BIO DIREKTOR PA ONDA PRICAJ O POSTENJU JER TE TROSKOVE PLACAJU GRADJANI STO NE PRODAS NJIVU DA POKRIJES STETU PA ONDA SE REKLAMIRAJ ILI CE I OVO DA DEMANTUJES

 • (+25) (-25)

  Prof. 30.08.2014.
  Slavoljube, samo sto se ne rasplakah citajuci tvoju ispovest. Znamo te Slavoljube a znamo i kako si maltretirao i ponizavao svoje kolege profesore tokom svog mandata. Kada si smenjen Aleksinac je slavio. Vise nikada neces sesti u direktorsku fotelju i pomiri se sa tom istinom.I ponasaj se pristojno.

 • (+13) (-3)

  Preziveo sam i gore 30.08.2014.
  A i ovaj sadasnji direktor nije cvecka. Za sve sto uradi prvo pita glavnog muftiju lokalnih ex radikala. Ajde malo pogledajte ko je primljen u skolu i po cijoj veizi. Niko ko nije clan biblioteke.

 • (+11) (-4)

  jelica 31.08.2014.
  HMM
  Kako tako govoris kada neznas pravu istinu kako su vraceni na posao iskljuceni radnici.
  Tako sto se sadasnji direktor nije pojavio na sudjenju naravno u dogovoru sa njima i sud je dosudio u njihovu koris a pare koje su dobili su podelili pa je i oko toga doslo do svadje izmedju T i sadasnjeg direktora. To svi znaju a ti kao neznas.

 • (+4) (-1)

  neko opet 09.09.2014.
  OPET CENZURA!

  Opet se objavljuju komentari po "nekom" kriterijumu.

  Ili objavljujte sve ili nijedan.

 • (+2) (-1)

  opet neko iz mase 10.09.2014.
  Dobro i gde je sada komentar koji govori o nepismenosti pojedinih komentatora?
  Zar je uvredljivo ako se ukaze na nepravilnosti?
  Ako se ne ukaze na pravopisne greske neko ce pomisliti da tako treba da se pise.

 • (+8) (-2)

  nepismeni 11.09.2014.
  Svačeg ima to istina, samo što se o svemu ćuti, ljudi koji su trebali da štite budžet naravno i sami su umešani. Sadašnji direktor je samovoljno odlučio da ne ide na suđenja protiv radnika koji su pod prošlim direktorom izgubili posao. Ovo baca sumnju na sve jer sud nije doneo odluku da je prethodni direktor postupio protiv zakonito već samo da škola nije štitila svoje interese u vreme novog direktora i prošlog sekretara škole.
  I onda počinje igranka jer prošli direktor nije odgovoran budući da sud nije dokazao ni da je bio u pravu ni da je postupao protivzakonito, već samo da sadašnja garnitura nije dolazila na ročišta. Po ovome bi sadašnji direktor trebalo da bude pozvan na odgovornost i to od strane viših instanci, međutim on se odužio tim instancama tako što je zaposlio nekoliko radnika iz Niša, navodno rođaka onih koji su trebali da ga kontrolišu.
  I vuk sit i ovce na broju a u budžetu manjak i to za par miliona.

 • (+5) (-1)

  jelica 17.09.2014.
  Treba pitati
  KUMOVE sta ce biti
  Ali verovatno nista jer KUM je savetnik
  sadasnjem direktoru a i on je mladi clan SNS ovaca


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима