Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Proslava Savindana u Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi

rss

28.01.2017. aleksinac.biz

I ove godine Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević“, kao i Poljoprivredna škola „Šumatovac“, dostojno su obeležile školsku slavu Svetog Savu.

Foto: Dušan Stevanović

Na početku proslave presečen je slavski kolač, a zatim je usledio program koji su pripremili učenici i nastavnici škole.

Program je otvorila Himna Svetom Savi u izvođenju hora i orkestra Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ a pod vođstvom profesora muzičke kulture Milje Milovanović, koji su imali još dve zasebne muzičke tačke.

Nakon toga usledila je kratka predstava sa elementima recitala o životu i radu Svetog Save, koji su, pod budnim okom profesorki srpskog jezika i književnosti Aleksiandre Pavlović i Ane Pejić, izveli učesnici dramsko recitatorske sekcije.

Zatim je nastupila Poljoprivredna škola „Šumatovac“ sa svojim programom. Na kraju programa izvedena je tačka folklorne sekcije Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”, splet šopskih igara, koju je ove godine pripremala profesor Maja Nešić.

Foto: Dušan Stevanović

Školskoj slavi je prisustvovalo mnoštvo roditelja,đaka, prijatelja, kao i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem.

Dušan Stevanović


# proslava Maja Nešić Poljoprivredna škola Šumatovac škole Tehnička škola Prota S. Dimitrijević Dušan Stevanović prota Stevan Dimitrijević Sveti Sava Milje Milovanović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima