Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na Agrobiznis samitu u Vrnjačkoj Banji dodeljena nagrada "Naj Srpkinja!"

rss

08.12.2020. Boža Marković

Lepo je kad je devojka poznata u svoj sredini, mlada, školovana, poletna, aktivna i gazi kroz vreme dostojno svom opredeljenju. Takva je Milica Janković, diplomirani poslovni menadžer, koja je prisutna u svakoj aktivnosti svojih prijatelj na Zvezdari. Tu je da pomogne i u svakodnevnim obavezama, akcijama koje se u njenom okruženju sprovode, na uređenju parkova i zelenila, ali i kao volonter-dobrovoljac u Beogradu i izvan glavnog grada.

Foto: Fejsbuk

Prepoznata-Maglajka, po ocu, a Pećanka po majci, ponosita sestra dva brata, u svojoj sredini, prepoznatljiva je svugde gde se pojavi. Naizgled obična, ali specifična, izvan stereotipih klišea, sagledana je drugačije, i na prvi pogled opčinila sve učesnike Grand pri 2020 Agrobiznis samita u Vrnjačkoj Banji 8-11. oktobra 2020. Nakon prvog dela naučnog skupa biznis lidera zapadnog Balkana usledio je kulturno-zabavni program i dodela nagrada. Posebnu pažnju privukla je dodela laskavog priznanja "Naj Srpkinja". Žiri u sastavu eminentnih naučnika Srbije i Zapadnog Balkana činili su akademik profesor dr Mitar Lutovac, akademik profesor dr Rade Biočanin, MS Milan Jovičić, Saša Stepanov i MS Marija Jovičić odlučio je da to bude Milica Janković, iz Beograda.

Uslovi za izbor su završene studije, aktivnosti u društvenim i nevladinim organizacijama, komunikaciona kompetentnost, dar za pisanje, učešće u izradi naučnih radova, pisanje poezije, poštovanje izvorne tradicije i običaja srpskog naroda, uspostavljanje kontakata i saradnja sa dijasporom, ljubopitljivost, posedovanje duhovno- ekoloških vrednost, lepota, fizički izgled i šarm, rečju mnogo veći i rigorozniji uslovi za dobijanje priznanja "Naj žena Srbije".

Progašenje i lentu "Naj Srpkinji" Milici Janković uručila je Jelena Vujić- Obradović, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije iz Aleksandrovca.

Komentara: 0


# Boža Marković - Nesvrćanin
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima