Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На Агробизнис самиту у Врњачкој Бањи додељена награда "Нај Српкиња!"

rss

08.12.2020. Божа Марковић

Лепо је кад је девојка позната у свој средини, млада, школована, полетна, активна и гази кроз време достојно свом опредељењу. Таква је Милица Јанковић, дипломирани пословни менаџер, која је присутна у свакој активности својих пријатељ на Звездари. Ту је да помогне и у свакодневним обавезама, акцијама које се у њеном окружењу спроводе, на уређењу паркова и зеленила, али и као волонтер-добровољац у Београду и изван главног града.

Фото: Фејсбук

Препозната-Маглајка, по оцу, а Пећанка по мајци, поносита сестра два брата, у својој средини, препознатљива је свугде где се појави. Наизглед обична, али специфична, изван стереотипих клишеа, сагледана је другачије, и на први поглед опчинила све учеснике Гранд при 2020 Агробизнис самита у Врњачкој Бањи 8-11. октобра 2020. Након првог дела научног скупа бизнис лидера западног Балкана уследио је културно-забавни програм и додела награда. Посебну пажњу привукла је додела ласкавог признања "Нај Српкиња". Жири у саставу еминентних научника Србије и Западног Балкана чинили су академик професор др Митар Лутовац, академик професор др Раде Биочанин, МС Милан Јовичић, Саша Степанов и МС Марија Јовичић одлучио је да то буде Милица Јанковић, из Београда.

Услови за избор су завршене студије, активности у друштвеним и невладиним организацијама, комуникациона компетентност, дар за писање, учешће у изради научних радова, писање поезије, поштовање изворне традиције и обичаја српског народа, успостављање контаката и сарадња са дијаспором, љубопитљивост, поседовање духовно- еколошких вредност, лепота, физички изглед и шарм, речју много већи и ригорознији услови за добијање признања "Нај жена Србије".

Прогашење и ленту "Нај Српкињи" Милици Јанковић уручила је Јелена Вујић- Обрадовић, народни посланик у Скупштини Републике Србије из Александровца.


# Божа Марковић - Несврћанин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима