Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Komunalna inspekcija Aleksinca vs Američki državni tužilac

rss

03.02.2015. D. Ostojić

Bendžamin Vagner je čovek koga treba ubediti, kako bi zatvorio internet domen aleksinac.net.

Komunalna inspekcija Aleksinca vs Američki državni tužilac

Gospodin Wagner obavlja funkciju u drzavnom tuzilastvu Amerike za oblast Kalifornije. Zašto baš Kalifornija? Pa u Kaliforniji je registrovan domen www.aleksinac.net. Pošto je komunalna inspekcija u Aleksincu naložila da se odmah ugasi domen www.aleksinac.net potrebno je dostaviti valjane dokaze gospodinu Vagneru, jer je u njegovoj nadležnosti dostavljanje podataka po službenoj dužnosti za sve kompanije koje se bavi uslugama prodaje domena i hostinga u toj američkoj oblasti.

Kako neko ne bi pomislio da se šalim pokušaću plastično da objasnim celu priču.

Krenimo redom.

Domen www.aleksinac.net je kupljen ili bolje rečeno zakupljen preko interneta od firme čije se sedište nalazi u Americi. Ta firma je u Kaliforniji uredno registrovana i od strane američke države ima dozvolu za prodaju internet domena. Komunalna inspekcija je preko inspektorke Danijele Novaković donela rešenje da se ugasi domen www.aleksinac.net. U rešenju stoji nalog da se to uradi odmah, a ukoliko Gvozden Aleksandar to ne uradi odmah komunalna inspekcija će to uraditi. To u prevodu znači da će komunalna inspekcija iz Aleksinca naložiti gašenje sajta vvv.aleksinac.net.

Kako će to uraditi: Koji su mehanizmi aleksinačke komunalne inspekcije da to uradi?

Jedini mogući i ispravan put jeste sledeći način. Da komunalna inspekcija iz Aleksinca uputi zvaničan zahtev američkom državnom tužilaštvu da po službenoj dužnosti ugasi domen www.aleksinac.net. U okviru tog zahteva će aleksinačka komunalna inspekcija priložiti rešenje koje je donela komunalni inspektor Danijela Novaković. U Američkom državnom tužilaštvu je za te poslove nadležan gospodin Benjamin Wagner. Očekujem da će jednog jutra gospodin Wagner dobiti predmet GAŠENjE DOMENAaleksinac.net. Ne bih ulazio u odluku koju će g. Wagner doneti, jer ne želim da utičem na nezavisnost američkog pravosuđa.

Iskreno se nadam da će Benjamin Wagner doneti objektivnu odluku i da će www.aleksinac.net uredno nastaviti sa radom i u narednom periodu.

Komentara: 7


# Dušan Ostojić Aleksinac.Net Aleksandar Gvozden Danijela Novaković komunalni inspektor Bendžamin Vagner
@zubarcina @aleksinacnet @agvozden @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+34) (-2)

  Aleksandar 03.02.2015.
  Da bi se ugasio domen, mora da postoji neko krivično delo ili akt terorizma. Mogu da traže da se njima dodeli domen, ali za to se pokreće međunarodna arbitraža. A onda ih treba uveriti da sajt zloupotrebljava ime ili dovodi u zabludu, što velikim slovima piše da nije.
  Sve u svemu jedan veoma skup i uzaludan postupak.
  Ja bih se pre pozabavio prekršajima propisa od strane aleksinačke vlasti. U tom smislu imam ponudu nekoliko udruženja koja mi nude pravnu pomoć.
  Sve to treba izvagati i doneti odluku, koliko ja želim da idem daleko, a koliko "opština"

 • (+12) (-1)

  Sone Malibu 04.02.2015.
  Ovo je samo dokaz koliko su nestrucni i nekompetentni ljudi koji rade u Javnim preduzecima.
  Sve politicka udomljenja.
  Da neko ne razlikuje .NET or .RS domena, da ne zna da proveri gde je domen registrovan....

  Ja da je moj domen, tek im sad ne bih dao domen niti ga ugasio.
  Napravio bih sprdnju od njih.

 • (+10) (-2)

  stanko vrazovic 04.02.2015.
  Ma kakvi. Kad ovo procita gospodin Vagner ili kako se vec zove, on ce se us... od straha i odmah ce ugasiti sajt, jerako se ceo lleksinac digne protiv njega, jao si ga njemu. A mda ce da cbije leksinacke sankcije, a mozdaga i bombarduju. Treba upozoriti vagnera da se ne sali sa leksincom jer je u suprotnom gotov. Cica mca i gotova prica.

 • (+5) (-2)

  zika 04.02.2015.
  ti lepo uradis kao "piratebay" izmestis server pa neka ga oni traze gde je...kako oni tako i ti.pozdrav

 • (+10) (-2)

  Zdravko Gligic 04.02.2015.
  Ocigledno, politicki mafijasi ne shvacaju da skoro ni jedan "grad" u svetu nije vlasnik "svojih" grad.com, grad.net ni grad.itd.

 • (+7) (-4)

  Zdravko Gligic 04.02.2015.
  I ako se "srpski" politicari grcevito bore za EU i uvodjenje zapadnih standarda, to kako izgleda vazi samo za [ne]obaveze zapadnih kapitalista a ne i za korist gradjana Srbije - makar ne kad su u pitanju minimalne satnice i obaveze prema radnicima i ostala prava kao i ovaj u vezi ALEKSINAC.NET. Majku im, pa kad ce oni da prestanu da nam rade o glavi ?!?

 • (+6) (-0)

  Baba Jana 05.02.2015.
  Možete da se busate koliko hoćete ali kako nezvanicno saznajemo-konunalci kreću za USA putničkim iz Žitkovca u pola 5...gase sajt,hapse Klintona i vracaju Dačića sa doručka...i eto ih prekosutra nazad...vlast je to!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima