Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Комунална инспекција Алексинца vs Амерички државни тужилац

rss

03.02.2015. Д. Остојић

Бенџамин Вагнер је човек кога треба убедити, како би затворио интернет домен aleksinac.net.

Комунална инспекција Алексинца vs Амерички државни тужилац

Господин Wagner обавља функцију у дрзавном тузиластву Америке за област Калифорније. Зашто баш Калифорнија? Па у Калифорнији је регистрован домен www.aleksinac.net. Пошто је комунална инспекција у Алексинцу наложила да се одмах угаси домен www.aleksinac.net потребно је доставити ваљане доказе господину Вагнеру, јер је у његовој надлежности достављање података по службеној дужности за све компаније које се бави услугама продаје домена и хостинга у тој америчкој области.

Како неко не би помислио да се шалим покушаћу пластично да објасним целу причу.

Кренимо редом.

Домен www.aleksinac.net је купљен или боље речено закупљен преко интернета од фирме чије се седиште налази у Америци. Та фирма је у Калифорнији уредно регистрована и од стране америчке државе има дозволу за продају интернет домена. Комунална инспекција је преко инспекторке Данијеле Новаковић донела решење да се угаси домен www.aleksinac.net. У решењу стоји налог да се то уради одмах, а уколико Гвозден Александар то не уради одмах комунална инспекција ће то урадити. То у преводу значи да ће комунална инспекција из Алексинца наложити гашење сајта ввв.алексинац.нет.

Како ће то урадити: Који су механизми алексиначке комуналне инспекције да то уради?

Једини могући и исправан пут јесте следећи начин. Да комунална инспекција из Алексинца упути званичан захтев америчком државном тужилаштву да по службеној дужности угаси домен www.aleksinac.net. У оквиру тог захтева ће алексиначка комунална инспекција приложити решење које је донела комунални инспектор Данијела Новаковић. У Америчком државном тужилаштву је за те послове надлежан господин Benjamin Wagner. Очекујем да ће једног јутра господин Wagner добити предмет ГАШЕЊЕ ДОМЕНАaleksinac.net. Не бих улазио у одлуку коју ће г. Wagner донети, јер не желим да утичем на независност америчког правосуђа.

Искрено се надам да ће Benjamin Wagner донети објективну одлуку и да ће www.aleksinac.net уредно наставити са радом и у наредном периоду.

Коментара: 7


# Душан Остојић Алексинац.Нет Александар Гвозден Данијела Новаковић комунални инспектор Бенџамин Вагнер
@zubarcina @aleksinacnet @agvozden @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+34) (-2)

  Александар 03.02.2015.
  Да би се угасио домен, мора да постоји неко кривично дело или акт тероризма. Могу да траже да се њима додели домен, али за то се покреће међународна арбитража. А онда их треба уверити да сајт злоупотребљава име или доводи у заблуду, што великим словима пише да није.
  Све у свему један веома скуп и узалудан поступак.
  Ја бих се пре позабавио прекршајима прописа од стране алексиначке власти. У том смислу имам понуду неколико удружења која ми нуде правну помоћ.
  Све то треба извагати и донети одлуку, колико ја желим да идем далеко, а колико "општина"

 • (+12) (-1)

  Sone Malibu 04.02.2015.
  Ovo je samo dokaz koliko su nestrucni i nekompetentni ljudi koji rade u Javnim preduzecima.
  Sve politicka udomljenja.
  Da neko ne razlikuje .NET or .RS domena, da ne zna da proveri gde je domen registrovan....

  Ja da je moj domen, tek im sad ne bih dao domen niti ga ugasio.
  Napravio bih sprdnju od njih.

 • (+10) (-2)

  stanko vrazovic 04.02.2015.
  Ma kakvi. Kad ovo procita gospodin Vagner ili kako se vec zove, on ce se us... od straha i odmah ce ugasiti sajt, jerako se ceo lleksinac digne protiv njega, jao si ga njemu. A mda ce da cbije leksinacke sankcije, a mozdaga i bombarduju. Treba upozoriti vagnera da se ne sali sa leksincom jer je u suprotnom gotov. Cica mca i gotova prica.

 • (+5) (-2)

  zika 04.02.2015.
  ti lepo uradis kao "piratebay" izmestis server pa neka ga oni traze gde je...kako oni tako i ti.pozdrav

 • (+10) (-2)

  Zdravko Gligic 04.02.2015.
  Ocigledno, politicki mafijasi ne shvacaju da skoro ni jedan "grad" u svetu nije vlasnik "svojih" grad.com, grad.net ni grad.itd.

 • (+7) (-4)

  Zdravko Gligic 04.02.2015.
  I ako se "srpski" politicari grcevito bore za EU i uvodjenje zapadnih standarda, to kako izgleda vazi samo za [ne]obaveze zapadnih kapitalista a ne i za korist gradjana Srbije - makar ne kad su u pitanju minimalne satnice i obaveze prema radnicima i ostala prava kao i ovaj u vezi ALEKSINAC.NET. Majku im, pa kad ce oni da prestanu da nam rade o glavi ?!?

 • (+6) (-0)

  Baba Jana 05.02.2015.
  Možete da se busate koliko hoćete ali kako nezvanicno saznajemo-konunalci kreću za USA putničkim iz Žitkovca u pola 5...gase sajt,hapse Klintona i vracaju Dačića sa doručka...i eto ih prekosutra nazad...vlast je to!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима