Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Demistifikacija neofeminizma - Gde muž okom, žena skokom

rss

23.09.2020. Dragan Vesić

Kad vidim na Fejsbuk statusima površne neofeminističke budalaštine - Jel još važi ono: "Gde muž okom, žena skokom", meni se zgadi život, baš kao kad čujem mas'an vic. Taj prostački izanđali humor nema veze s feminizmom, ali ima sa dominacijom.

Demistifikacija neofeminizma - Gde muž okom, žena skokom

Uz to, te glupe fraze degradiraju ženu, vređaju njenu inteligenciju i suspenduju ženstvenost. Priroda je uredila da žene i muškarci ne mogu da budu jednaki, samo su radikalne feministkinje i mačomeni isuviše glupi da to shvate pa su sve ispomešali i pretvorili u grotesku: žene spremaju ajvar, a muškarci cepaju drva, kao što su u davna vremena muškarci lovili, a žene spremale ručak.

Možda sam ja tradicionalan i savremen istovrermeno: Contradictio in adjecto - meni nije blam da operem sudove, prostrem veš, počistim kuću... Ako žena zasluži moje poštovanje, imaće ga (to ide istovremeno u oba smera).

Spremanje jela, zimnice i kolača, to žene bolje rade. I ne znači da, ako to rade, nisu dame i dobre ljubavnice. Ne znači ni za muškarca da nije gospodin i dobar ljubavnik ako pere sudove i prostite veš (impotentni i frigidne se ne računaju, što se seksa tiče). Ovo se zove zdravorazumska, ergo, logična ravnopravnoptavnost. "On okom, žena skokom" je mejnstrim glupost.


# Dragan Vesić
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima