Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Protesti građana u petak pred opštinom

rss

17.11.2021. Dragan Vesić

U petak 19. novembra u 14 i 30 sati, građani ulica Vuka Karadžić i Majora Tepića održaće miran protestni skup ispred zgrade SO Aleksinac i pred nadležne izneti nekoliko zahteva.

Foto: arhiva

Zahtevi: pre svega da se omogući dvosmerni saobraćaj iz okolnih jednosmernih ulica za vreme najavljenih radova u pomenutim ulicama, zatim da se radovi ne obustavljaju iz bilo kakvih razloga do okončanja, mada je vlast najavila suprotno - da se saobraćaj u tim ulicama nesmetano odvija osim kad se asfaltiraju, ako vreme bude lepo, i to za jedan dan (!?) o čemu će javnost biti naknadno obaveštena, kako kažu  - a organizatori će, u okviru zahteva, tražiti odgovore i na niz pitanja.

Jedno od njih je i zašto predsednik opštine nije primio građane na razgovor o njihovom problemima mada je obećao da će ih primiti, kao i gde je tačno, u skladu s propisima, izvođač radova postavio obeležja za početak radova?

Radovi na sanaciji ulica počeli su pre nekoliko meseci i bilo je predviđeno da ih  izvođač završi za 40 dana, ali  do danas nisu završeni, što znači da nije ispoštovan rok, a ako vremenske prilike budu nepovoljne, oni će biti nastavljeni tek u proleće.

Zato su građani već u oktobru nakratko blokirali sporne ulice kako bi ubrzali rešavanje ovog ozbiljnog problema i, u tu svrhu, pokrenuli potpisivanje peticije za nastavak sanacije ulica, koju je vlast ignorisala, i, uprkos obećanjima, nije obišla građane tih ulica.

Vrednost radova iznosi neveravatnih 84.000 evra, a da li će ovaj galimatijas, kako-tako, dobiti svoj epilog saznaćemo u petak posle protesta.


# predsednik opštine opština saobraćaj protest Dragan Vesić Majora Milana Tepića ulica ulica Vuka Karadžića
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima