Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Демистификација неофеминизма - Где муж оком, жена скоком

rss

23.09.2020. Драган Весић

Кад видим на Фејсбук статусима површне неофеминистичке будалаштине - Јел још важи оно: "Где муж оком, жена скоком", мени се згади живот, баш као кад чујем мас'ан виц. Тај простачки изанђали хумор нема везе с феминизмом, али има са доминацијом.

Демистификација неофеминизма - Где муж оком, жена скоком

Уз то, те глупе фразе деградирају жену, вређају њену интелигенцију и суспендују женственост. Природа је уредила да жене и мушкарци не могу да буду једнаки, само су радикалне феминисткиње и мачомени исувише глупи да то схвате па су све испомешали и претворили у гротеску: жене спремају ајвар, а мушкарци цепају дрва, као што су у давна времена мушкарци ловили, а жене спремале ручак.

Можда сам ја традиционалан и савремен истоврермено: Contradictio in adjecto - мени није блам да оперем судове, прострем веш, почистим кућу... Ако жена заслужи моје поштовање, имаће га (то иде истовремено у оба смера).

Спремање јела, зимнице и колача, то жене боље раде. И не значи да, ако то раде, нису даме и добре љубавнице. Не значи ни за мушкарца да није господин и добар љубавник ако пере судове и простите веш (импотентни и фригидне се не рачунају, што се секса тиче). Ово се зове здраворазумска, ерго, логична равноправноптавност. "Он оком, жена скоком" је мејнстрим глупост.


# Драган Весић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима