Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Alt, većnici i još ponešto

rss

14.05.2016. Piše: Dragan Vesić

Kada sam otišao iz Alta osetio sam veliko olakšanje - nemam običaj da se vezujem za firme u kojima sam radio.

Alt, većnici i još ponešto

Posebno prema Altu ne gajim ni miligram bilo kakve emocije, jer me vežu neprijatne emocije. Jednog dana možda ću napisaati kolumnu o tome, ali taj dan nije danas. Vezujem se za porodicu, prijatelje, dobre i drage ljude. Drago mi je zbog kolege koji je postao vlasnik. Otpremninu jesam uzeo, iz praktičnih razloga. No, kao da je nisam ni uzeo (za 14 god. radnog staža) jer sam prevremeno otplatio kredit za tri i po godine. Refinaniranje stoput refinasiranog. Niš' mi nije ostalo.

O kupovini Alta i planovima turskog biznismena - nemam pojma. Mislim, kakva će biti uređivačka politika. Čuo sam neke glasine, ali glasine ne komentarišem. Znaće se sve uskoro. Najverovatnije.

Da se osvrćem na izbore, posebno lokalne, deplasirano je. Pametnima je jasno zašto, a u inteligenciju pismenih recipijenata ne sumnjam. Oni shvataju. Oni drugi me ne interesuju.

Ali, ću rado da se osvrnem na plaćene većnike u potonjoj aleksinačkoj vlasti. Čitam, biće ih pet. Samo? Po onome što sam vid'o, u pitanju je krem aleksinačke inteligencije i stručni ljudi. Aleksinac i opština valjda nemaju bolje. Predsednik opštine je odgovoran čovek i ne bi on nikada izneverio birače. Naravno da neće da stavlja u većničke fotelje partijske diletante, nego one najbolje: što bi se, u ovim godinama, kompromitovao? Uvek je radio za opšte dobro.

Većnici su nam - otkad ih je Zakon pre(d)video - uvek bili ponos i dika. Mene neka jeza i milina obuzimala kad ih sretnem. Uvek sam takav kad vidim moralne i intelektualne gromade. Eto, neki su bili toliki altruisti da nisu želeli da budu plaćeni, no volontirali. O rezultatima njihovog rada da i ne pričam - dali su nemerljiv doprinos da nam opština cveta.

Čujem da ima nezahvalnih građana, hejtuju i sve im ne valja. Evo, za jednog gospodina, čije ime figurira za plaćenog većnika, kažu da je upropastio jedno Javno preduzeće! Kažu i da je fakultet završio pred penziju. Šta i da jeste: čovek nije stig'o ranije, jer se satirao od posla za opšte dobro (pa kad je to iz istih razloga uradio master predsenik što ne bi i on).

Dotičnu damu, buduću većnicu ne poznajem. Piše da je diplomirana medicinska sestra i podrazumeva se da je žena za primer. Baš kao i ostale dame kojima se naša mala sredina ponosi - direktorica Vrtića, eks gl. urednica Alta i te de.

Što se direktora javnih preduzeća i ustanova tiče, Aleksinac je imao čime da se diči, za razliku od drugih opština u kojima je partokratija uzela maha. Kod nas sve skromni ljudi, vozili se u poluraspalim službenim automobilima, na reprezentaciju nisu trošili, nego sve iz svog džepa plaćali. Nit mutavi, nit prepotentni, ko neki kompleksaši i seljacine. Mislim, nisu se ponašali kao da su Boga uhvatili za onu stvar. Bili kvalifikovani kadrovi i štedljivi, delili sudbinu naroda. Nosili ofucane sakoe, pa mi došlo da nekom od njih poklonim svoja dva. Dao bih ja i više, al nemam. Naravno, našao bi se koji izuzetak, pa se razbacivao, al takve odma' menjali.

Nije ekskluziva, jer to je skoro svako mogao da pretpostavi da je ovde SNS, kao najjača stranka, spremna da pravi vladajuću koalicju s bilo kojom strankom, osim sa Odgovorno za Aleksinac. Normalno, i Odgovorno za Aleksinac bi pravila sa bilo kim osim sa SNS. Nisam ih pit'o, al' ga podrazumevam.

Za nekoliko dana je konstitutivna sednisa SO Aleksinac. Pa kad se konsoliduju, ima da teče med i mleko kao nikad pre.


# predsednik opštine Alt TV opština automobil većnik SO Aleksinac Odgovorno za Aleksinac Dragan Vesić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima