Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алт, већници и још понешто

rss

14.05.2016. Пише: Драган Весић

Када сам отишао из Алта осетио сам велико олакшање - немам обичај да се везујем за фирме у којима сам радио.

Алт, већници и још понешто

Посебно према Алту не гајим ни милиграм било какве емоције, јер ме вежу непријатне емоције. Једног дана можда ћу написаати колумну о томе, али тај дан није данас. Везујем се за породицу, пријатеље, добре и драге људе. Драго ми је због колеге који је постао власник. Отпремнину јесам узео, из практичних разлога. Но, као да је нисам ни узео (за 14 год. радног стажа) јер сам превремено отплатио кредит за три и по године. Рефинанирање стопут рефинасираног. Ниш' ми није остало.

О куповини Алта и плановима турског бизнисмена - немам појма. Мислим, каква ће бити уређивачка политика. Чуо сам неке гласине, али гласине не коментаришем. Знаће се све ускоро. Највероватније.

Да се осврћем на изборе, посебно локалне, депласирано је. Паметнима је јасно зашто, а у интелигенцију писмених реципијената не сумњам. Они схватају. Они други ме не интересују.

Али, ћу радо да се осврнем на плаћене већнике у потоњој алексиначкој власти. Читам, биће их пет. Само? По ономе што сам вид'о, у питању је крем алексиначке интелигенције и стручни људи. Алексинац и општина ваљда немају боље. Председник општине је одговоран човек и не би он никада изневерио бираче. Наравно да неће да ставља у већничке фотеље партијске дилетанте, него оне најбоље: што би се, у овим годинама, компромитовао? Увек је радио за опште добро.

Већници су нам - откад их је Закон пре(д)видео - увек били понос и дика. Мене нека језа и милина обузимала кад их сретнем. Увек сам такав кад видим моралне и интелектуалне громаде. Ето, неки су били толики алтруисти да нису желели да буду плаћени, но волонтирали. О резултатима њиховог рада да и не причам - дали су немерљив допринос да нам општина цвета.

Чујем да има незахвалних грађана, хејтују и све им не ваља. Ево, за једног господина, чије име фигурира за плаћеног већника, кажу да је упропастио једно Јавно предузеће! Кажу и да је факултет завршио пред пензију. Шта и да јесте: човек није стиг'о раније, јер се сатирао од посла за опште добро (па кад је то из истих разлога урадио мастер предсеник што не би и он).

Дотичну даму, будућу већницу не познајем. Пише да је дипломирана медицинска сестра и подразумева се да је жена за пример. Баш као и остале даме којима се наша мала средина поноси - директорица Вртића, екс гл. уредница Алта и те де.

Што се директора јавних предузећа и установа тиче, Алексинац је имао чиме да се дичи, за разлику од других општина у којима је партократија узела маха. Код нас све скромни људи, возили се у полураспалим службеним аутомобилима, на репрезентацију нису трошили, него све из свог џепа плаћали. Нит мутави, нит препотентни, ко неки комплексаши и сељацине. Мислим, нису се понашали као да су Бога ухватили за ону ствар. Били квалификовани кадрови и штедљиви, делили судбину народа. Носили офуцане сакое, па ми дошло да неком од њих поклоним своја два. Дао бих ја и више, ал немам. Наравно, нашао би се који изузетак, па се разбацивао, ал такве одма' мењали.

Није ексклузива, јер то је скоро свако могао да претпостави да је овде СНС, као најјача странка, спремна да прави владајућу коалицју с било којом странком, осим са Одговорно за Алексинац. Нормално, и Одговорно за Алексинац би правила са било ким осим са СНС. Нисам их пит'о, ал' га подразумевам.

За неколико дана је конститутивна седниса СО Алексинац. Па кад се консолидују, има да тече мед и млеко као никад пре.


# председник општине Алт ТВ општина аутомобил већник СО Алексинац Одговорно за Алексинац Драган Весић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима