Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Nišavskom upravnom okrugu održan prijem građana na razgovor sa načelnicom Okruga Draganom Sotirovski

rss

21.03.2019.

U Nišavskom upravnom okrugu održan je prijem građana na razgovor sa načelnicom Okruga Draganom Sotirovski. Građani Aleksinca su izneli svoje probleme.

U Nišavskom upravnom okrugu održan prijem građana na razgovor sa načelnicom Okruga Draganom Sotirovski

„Na žalost, postoje ljudi koji ni nakon godinu dana od vanredne situacije i bujičnih poplava u okolini Aleksinca , tačnije u Koprivnici , nisu rešili svoje probleme. Nije još uvek svima nadoknađena šteta. Došli su da pitaju na koji način mogu da promene odluku opštinske komisije, a to je zapravo vrlo teško jer su ti postupci več završeni“, rekla je naćelnica Okruga Dragana Sotirovski koja dodaje da opštinu Aleksinac muči kontakt sa Kancelarijom za javna ulaganja kako bi rešila dva veoma važna mosta koja su bujicom odnešena na području gde je bila poplava.

Dragana Sotirovski kaže da je i ovoga puta bilo različitih ideja, predloga, inicijativa od strane građana.

Ono što se kao problem iz susreta u susret ponavlja su seoski vodovodi koji su za pojedina sela nerešiv problem.

„Nedavno sam obišla opštinu Merošina i pojedina sela i tamo videla da, bez obzira na to što smo u 21. veku , i što opština ima jasne instrukcije šta treba da uradi sa seoskim vodovodima, taj problem još uvek nije rešen“.

Kako kaže načelnica Okruga ima sela sa po 300 kuća koja nemaju rešeno vodosnabdevanje.

„Velika je tu opasnost od različitih bolesti, od toga da li je kontrolisan vodovod , a uglavnom nije i šta će biti tokom letnje sezone kada se voda koristi za zalivanje polja i za pranje automobila. To je posao u koje su sve lokalne samouprave ušle. Od visprenosti javno komunalnih preduzeća te lokalne samouprave i predsednika opštine zavisi koliko će brzo biti završeni“.

O problemima na Aleksinačkom Rudniku se piše i priča mesecima unazad. Stalne pljačke, nasilje, razbojništva su doprineli da ne prođe gotovo nijedna nedelja a da neka vest sa Aleksinačkog rudnika ne završi u medijima. Jedna od onih koja pokušava da pronađe rešenje, i koja se aktivno bori za stari sjaj ovog dela opštine je i Marija Stojić. U par navrata joj je bilo prećeno zbog otvorenog ukazivanja na ozbiljne probleme koji muče meštane Rudnika.

Tim povodom je u Nišavskom okrugu bio zakazan sastanak sa načelnicom okruga, Draganom Sotirovski. Načelnica je od Marije Stojić dobila kompletne podatke, dokumentaciju i predloge vezane za dešavanja na Aleksinačkom Rudniku. Prijem je bio na obostrano zadovoljstvo, jer je načelnica okruga dobila informacije iz prve ruke, a meštani Rudnika nadu, da će već od sutra nadležne institucije krenuti sa postupanjem po predmetima vezanim za prijavljene i predočene probleme.

Izvor: naissus.info i proverenavest.info

Komentara: 1


# Aleksinački Rudnik opština vodovod Dragana Sotirovski Nišavski okrug Iz prve ruke Marija Stojić sela
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-)

    ćiriba ćiri bu... 21.03.2019.
    nekad smo tako obmanjiivali na lokalnom nivou, ćiriba ćiri bu, danas je to na višem nivou...

    budžet Grada niša za narednu godinu 2019 g. iznosiće

    10.838.127.000 dinara, s tim da je obim rashoda planiran na iznos od 11.338.647.000, uz 500 miliona dinara koji će biti obezbeđeni iz drugih, vanbudžetskih izvora. Ukupno povećanje budžeta, u odnosu na prethodnu godinu je 12,68 odsto a inflacija je inače nulta..... U Srbiji 625.000 nezaposlenih, u Nišu 28.000...ćiriba ćiri bu....


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima