Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stopama svojih predaka - Tara Biočanin

rss

09.05.2020. Ljubiša Marković - Balta

Sa ŽKK „Kraljevo“ prvakom države Srbije i osvajačem Kupa Srbije u ekipi i mlađana Tara B. Biočanin iz Kruševca, koja ima samo 15 godina. Uz to odlična je učenica Gimnazije u Kraljevu, mnogo trenira profesinalno ali knjiga je i dalje prioritet.

ŽKK „Kraljevo“, gde je i Tara (srednji red druga  sleva)

Odrasla je u uglednoj porodici Biočanin, koji su se doselili sa Golije i sada žive u carskom gradu Kruševac. Među njima je bilo oficira visokog čina, inženjera, profesora, inspektora, sportista... I otac Bojan, do skoro radio u RTK Kruševac je bio vrstan košarkaš, ali zbog posla nije hteo ići  u neki klub van Kruševca.

Od početka odlična učenica-vukovac, ali počela je stopom deda Radeta (bio aktivan sportista kao oficir Vojske, koji je službovao u brojnim garnizonima širom bivše Jugoslavije i sada države Srbije), koji je sada kao Akademik red. prof. doktor, veoma ugledan u svetu nauke, sa 55 objavljenih knjiga i 899 naučno-stručnih radova. I tarin otac Bojan bio je odličan košarkaš, kao i brat od strica Mihajlo Biočanin, pravo „čudo“ od gimnazijalca koji igra  vaterpolo za VK „RASINA“ Kruševac i za mladu reprezentaciju Srbije, a kako teče uspon ubrzo će i u A timu.

Košarkašica Tara Biočanin je veoma aktivna u Udruženju „Pukovnik Rajevski“ Žitkovac (na polju kulturno-zabavnih i sportskih aktivnosti), a deda Akademik  Rade na svim poljima, gde zaista imamo lepu saradnju u ostvarivanju programsih ciljeva.

Komentara: 0


# Društvo Srpsko-ruskog prijateljstva Puk. Rajevski Radomir Biočanin Tara Biočanin
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima