Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стопама својих предака - Тара Биочанин

rss

09.05.2020. Љубиша Марковић - Балта

Са ЖКК „Краљево“ прваком државe Србијe и освајачeм Купа Србијe у eкипи и млађана Тара Б. Биочанин из Крушeвца, која има само 15 година. Уз то одлична јe учeница Гимназијe у Краљеву, много тренира професинално али књига је и даље приоритет.

ЖКК „Краљево“, где је и Тара (средњи ред друга  слева)

Одрасла је у углeдној породици Биочанин, који су се доселили са Голије и сада живе у царском граду Крушевац. Међу њима је било официра високог чина, инжењера, професора, инспектора, спортиста... И отац Бојан, до скоро радио у РТК Крушевац је био врстан кошаркаш, али због посла није хтео ићи  у неки клуб ван Крушевца.

Од почетка одлична ученица-вуковац, али почела је стопом деда Радета (био активан спортиста као официр Војске, који је службовао у бројним гарнизонима широм бивше Југославије и сада државе Србије), који је сада као Академик ред. проф. доктор, веома угледан у свету науке, са 55 објављених књига и 899 научно-стручних радова. И тарин отац Бојан био је одличан кошаркаш, као и брат од стрица Михајло Биочанин, право „чудо“ од гимнaзијалца који игра  ватерполо за ВК „РАСИНА“ Крушевац и за младу репрезентацију Србије, а како тече успон убрзо ће и у А тиму.

Кошаркашица Тара Биочанин је веома активна у Удружењу „Пуковник Рајевски“ Житковац (на пољу културно-забавних и спортских активности), а деда Академик  Раде на свим пољима, где заиста имамо лепу сарадњу у остваривању програмсих циљева.


# Житковац Друштво Српско-руског пријатељства Пук. Рајевски Радомир Биочанин Тара Биочанин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима