Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sofiji se sarkom proširio, lekari je drže na ivici sna i jave, ali ne odustaju

rss

11.11.2019. Telegraf.rs

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva otputovala je pre 6 dana u Atinu, a sada su stigle i prve vesti iz grčke bolnice u kojoj će biti operisana.

Foto: Fejsbuk

Kako se navodi na Fejsbuk stranici "Sa Sofijom do pobede", magnet je potvrdio ono što je skener pokazao, da se sarkom proširio i pravi pritisak na mozak, što je dovelo do toga da mnoge stvari kod Sofije ne funkcionišu.

- Digestivni trakt uopšte ne funkcioniše, jer Sofija dugo nije jela, ali se doktori trude na sve moguće načine da je oporave - napisala je Maja Kostović u ovoj grupi.

Kako je dodala, Sofijino opšte stanje je, nažalost, zaista loše, te grčki lekari moraju da je drže na ivici sna i jave, kako bi pokušali da joj regenerišu kompletan organizam. Prima razne terapije za jačanje, jer su nalazi pokazali da su joj svi parametri na minimumu.

- Grčki lekar dr Stelios nije pesimista iako je otvoreno rekao da se sa ovako teškim oblikom bolesti i opštim stanjem u svojoj praksi nije susreo. Za razliku od drugih, Sofija za grčke lekare nije otpisana i dr Stelios tvrdi da ništa još nije izgubljeno, te da Sofija može da ozdravi. Sa tomo terapijom će se krenuti čim Sofijino opšte stanje bude dozvolilo, a oni se nadaju da će to biti već iduće sedmice - navodi Maja.

Podsetimo, Sofiji je prošle godine dijagnostikovan takozvani dečji rak, sarkom u ustima zbog kojeg ne može da govori, jede, niti da kaže šta je boli. Njen otac Bojan Nakić rekao je ranije za Telegraf.rs da je Sofija uspela da ode u Atinu na lečenje zahvaljujući pevačici Jeleni Karleuši koja im je pomogla da pronađu bolnicu.

Ona će, inače, sav novac od novogodišnjeg koncerta donirati za lečenje Sofije Nakić.

Ovoj hrabroj devojčici biće, kako je naveo njen otac, na godišnjem nivou biti potrebno i do pola miliona evra za lečenje, terapije i operacije.


Pomozimo Sofiji. Upišimo 710 na 3030

Njoj možemo pomoći i:

- uplatom na dinarski račun: 160-552155-80

- uplatom na devizni račun: 00-540-0004256.3

- IBAN: RS35160005400004256360

- SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

- uplatom sa vašeg PejPal naloga putem linka: PayPal

Komentara: 0


# lečenje Grčka Sofija Nakić Jelena Karleuša
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima