Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preminula Sofija Nakić (16): Bila je nejaka da izdrži terapije

rss

16.11.2019. Telegraf.rs

Sačekala tatu da dođe da je poljubi i otišla na neko bolje mesto

Preminula Sofija Nakić (16): Bila je nejaka da izdrži terapije

Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, preminula je večeras u grčkoj bolnici. Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo.

Kako za portal Telegraf.rs kaže Maja Kostović, prijateljica Sofijine porodice, devojčica je od juče bila u komi.

- Bojan, njen otac, hitno je otputovao za Atinu. Sačekala je svog tatu da dođe da je poljubi još jednom i otišla na neko bolje mesto - navela je Maja, koja je i bila admin grupe "Sa Sofijom do pobede".

- Nije se budila. Jednostavno je bila nejaka da izdrži terapije, a tumor je pritiskao mozak - rekla je Maja i dodala:

"Hvala svima što ste bili uz Sofiju do poslednjeg minuta njenog života. Hvala vam svima što ste se na sve moguće načine trudili da joj pomognete. Nažalost, bilo je kasno".

Podsetimo, ovoj devojčici sarkom je dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada Sofija nije mogla normalno da jede i stalno je bila u jakim bolovima.

Bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči devojčicu.

Sofija je pre 10 dana otputovala za Atinu gde je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji.

Komentara: 1


# Grčka Sofija Nakić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-1)

    Baže dorić 27.12.2019.
    Bože spasi zašto toliko deca umire tako mlada dali ima neke veze sa zločinački napad NATO BOMBARDOVANjE Savezne republike Jugoslavije zna se oni upotrebljavali nuklearno oružje na civilno stanovništvo smrt zapadnim krišćanima za veliki zločin nad Srbima oni još nisu kažnjeni zato treba pljuvati na zlikovce


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}