Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ruski udžbenici iz NIS-a poklon đacima Aleksinačke gimnazije

rss

15.11.2019.

Kompanija NIS poklonila Aleksinačkoj gimnaziji udžbenike i stručnu literaturu na ruskom jeziku za potrebe bilingvalne nastave.

Foto: Nis.eu

Tokom protekle školske godine, Aleksinačka gimnazija je učestvovala u izvanrednoj akciji prikupljanja knjiga pod nazivom „Darujmo knjige deci za učenje srpskog i ruskog jezika“ koja je bila je organizovana povodom deset godina poslovanja Gasprom njefta u Srbiji. Cilj akcije koju je osmislio i pokrenuo Volonterski kulub kompanije NIS, bio je razmena knjiga između Aleksinačke gimanzije i Srpskog centra pri Univerzitetu "Lobačevski" u Nižnjem Novgorodu sa kojim naša škola uspešno sarađuje u okviru programa "Energija znanja". Ova višemesečna akcija završena je u sredu, 6. oktobra, kada su u Svečanoj sali Aleksinačke gimnazije, uz prigodan muzičko- literarni program, volonteri kompanije NIS uručili preko stotinu knjiga na ruskom jeziku biblioteci naše škole. Knjige namenjene, pre svega, korišćenju u bilingvalnoj nastavi, pružiće našim đacima i nastavnicima mogućnost da unapređuju svoje znanje ruskog jezika u različitim naučnim oblastima.

Akciji prikupljanja knjiga za Srpski centar pri Univerzitetu Lobačevski, Aleksinačka gimnazija se priključila sa velikim zadovoljstvom. Kroz dosadašnju uspešnu saradnju sa ovom eminentnom ustanovom, imali smo prilike da se uverimo da je Srpski centar mesto gde se sa izuzetnom ljubavlju i toplinom neguje srpska reč i najiskrenijom srdačnošću dočekuje svaki novi srpski student.

Zahvalni smo kompaniji NIS na poverenju koje nam ukazuje već 6 godina. Saradnja sa ovako renomiranom institucijom, predstavlja značajan korak u savremenom životu naše škole, pruža nove mogućnosti u obrazovanju naših đaka i motiviše ih na nova postignuća.

Posebnu zahvalnost dugujemo inicijatoru ovog događaja gospodinu Ivanu Kudinovu, ekspertu koordinatoru za sponzorstva i organizaciju događaja, a takođe i gospođi Jovani Popović, ekspertu koordinatoru za društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS i Volonterskom klubu kompanije NIS.

Izvor: Aleksinačka gimnazija


# NIS Rusija Aleksinačka gimnazija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima