Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Руски уџбеници из НИС-а поклон ђацима Алексиначке гимназије

rss

15.11.2019.

Компанија НИС поклонила Алексиначкој гимназији уџбенике и стручну литературу на руском језику за потребе билингвалне наставе.

Фото: Нис.еу

Током протекле школске године, Алексиначка гимназија је учествовала у изванредној акцији прикупљања књига под називом „Дарујмо књиге деци за учење српског и руског језика“ која је била је организована поводом десет година пословања Гаспром њефта у Србији. Циљ акције коју је осмислио и покренуо Волонтерски кулуб компаније НИС, био је размена књига између Алексиначке гиманзије и Српског центра при Универзитету "Лобачевски" у Нижњем Новгороду са којим наша школа успешно сарађује у оквиру програма "Енергија знања". Ова вишемесечна акција завршена је у среду, 6. октобра, када су у Свечаној сали Алексиначке гимназије, уз пригодан музичко- литерарни програм, волонтери компаније НИС уручили преко стотину књига на руском језику библиотеци наше школе. Књиге намењене, пре свега, коришћењу у билингвалној настави, пружиће нашим ђацима и наставницима могућност да унапређују своје знање руског језика у различитим научним областима.

Aкцији прикупљања књига за Српски центар при Универзитету Лобачевски, Алексиначка гимназија се прикључила са великим задовољством. Кроз досадашњу успешну сарадњу са овом еминентном установом, имали смо прилике да се уверимо да је Српски центар место где се са изузетном љубављу и топлином негује српска реч и најискренијом срдачношћу дочекује сваки нови српски студент.

Захвални смо компанији НИС на поверењу које нам указује већ 6 година. Сарадња са овако реномираном институцијом, представља значајан корак у савременом животу наше школе, пружа нове могућности у образовању наших ђака и мотивише их на нова постигнућа.

Посебну захвалност дугујемо иницијатору овог догађаја господину Ивану Кудинову, експерту координатору за спонзорства и организацију догађаја, а такође и госпођи Јовани Поповић, експерту координатору за друштвено одговорно пословање компаније НИС и Волонтерском клубу компаније НИС.

Извор: Алексиначка гимназија


# НИС Русија Алексиначка гимназија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима