Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pet parking mesta za 300 radnika

rss

28.01.2014. Dušan Ostojić

Ako je verovati Studiji o saobraćaju u Aleksincu, naš Aleksinac postaje pravi mali Tokio.
Parking mesta će zaista biti jako malo.

Pet parking mesta za 300 radnika

Posebno zanimljiv deo je oko aleksinačkog suda. Tu je planirano ukupno pet parking mesta. Taj budući parking je namenjen za zaposlene u sudu, tužilaštvu, internatu Mladost, Centru za socijalni rad, vrtiću u Bucekovoj kao i aleksinačkoj gimnaziji i osnovnoj školi Vožd Karađorđe.

To i ne bi bio toliki problem da tom prostoru ne gravitira ukupno 300 ljudi koji su zaposleni u tim institucijama. Dakle 5 parking mesta za 300 zaposlenih?

Jedno od obrazloženja autora studije je da će kod stadiona F.K. Napredak biti veliko parkiralište:

"Tu će moći da parkiraju svi, parking se neće naplaćivati a odatle ste u bilo koji deo Aleksinca za desetak minuta" - ističe jedan od autora Studije koja je plaćena 500.000 dinara.

Ako je javni podatak da je studija plaćena 500.000 dinara, postavlja se jasno pitanje da li je taj novac uludo potrošen? Pozivam, javno, sve nadležne koji se bave kontrolom trošenja novca, od kontrole budžeta, lokalne administracije, pa do Državne revizorske institucije i nadležnih ministarstava, da pošalju jednu ekipu i izvrše nadzor nad trošenjem para Aleksinčan, tj. budžeta opštine.

Komentara: 0


# sud parking trotoar
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima