Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nepropisno parkiran "pauk" u Aleksincu viralni hit u Srbiji

rss

23.06.2022.

Meštani Aleksinca primetili su da je vozilo koje služi kao kazna za nepropisno parkirane automobile upravo nepropisno parkirano

Saša Pešić, Pauk

Vozilo za odnošenje vozila parkirano na putu u Aleksincu, kod pekare i pešačkog

Nepropisno parkiranje veliki je problem širom Srbije, a neretko nepravilno parkirana vozila odnosi "pauk". Ipak, šta se dešava kada se upravo vozilo koje odnosi nepropisno parkirane automobile bude parkirano tamo gde nije dozvoljeno?

Meštani Aleksinca primetili su da "kad voziš 'pauka' možeš da parkiraš gde hoćeš, pa i tamo kad je zabranjeno", jer je vozilo za odnošenje automobila parkirano nasred ulice, ispred pekare, u blizini pešačkog prelaza.

Kako navode Aleksinčani na društvenim mrežama, "ne postoji 'pauk' za 'pauka', nema ko da ga odnese, pa može da parkira gde hoće".

Iz JKP "Komunalne usluge" za Telegraf ističu da je način rada dizalice za transport vozila SG 14-26, što je specijalno vozilo, takav da ono za vreme intervencije ne podleže Zakonu o saobraćaju u delu zaustavljanja i parkiranja.

Jelena Ostojić, Telegraf

Komentara: 2


# saobraćaj parkiranje parking automobil
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Neko iz mase 30.08.2022.
    Neverotavno koliko je autorka teksta nepismena. U jako kratkom tekstu tri velike greške. Vozilo ne služi kao kazna, već se koristi za izvršavanje kazne. Zatim tamo "gde" a ne tamo "kada" je parkiranje zabranjeno. A ono pojašnjenje o specijalnom vozilu... Da se vrati u osnovnu da nauči priloške odredbe, sintaksu rečenice, itd.

  • (+1) (-)

    ALFA 04.09.2022.
    "za vreme intervencije ne podleže Zakonu o saobraćaju" ZA VREME INTERVENCIJE !


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima