Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kome pripada trotoar, pešacima ili automobilima?

rss

16.06.2020. Aleksinac.net

Da je parking u Aleksincu veliki problem, to već svi znamo, ali da kada parkiranje ugrožava bezbednost pešaka onda je situacija alarmantna.

Kome pripada trotoar, pešacima ili automobilima?

Jednosmerna ulica koja spaja ulice Drakčeta Milovanovića i Majora Milana Tepića, je svakodnevno parkiralište za sve koji imaju nekog posla u gradu. Trotoar je u potpunosti blokiran i svi pešaci koji idu ili se vraćaju sa pijace moraju da se kreću putem i mimoilaze se sa automobilima. Tom ulicom svakoga dana ide veliki broj penzionera sa kolicima koja su im neophodna za pijačni pazar, koja zauzimaju veliki prostor, i dolaze u situaciju kada im je teško da se mimoiđu sa vozačima koji često nemaju razumevanja.

Kako zakon kaže: parkiranje na trotoaru nije dozvoljeno, osim ako je to regulisano saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza.

U popodnevnim časovima situacija u ovoj ulici je bolja što se tiče trotoara, ali ima nekoliko vozila koja su bahato parkirana tokom celog dana i svesno zauzimaju kompletnu površinu trotoara. Iako je uredno obeležen parking prostor vozači to ne poštuju, ali i nadležni ne reaguju adekvatnim sankcijama protiv prekršioca. 

Komentara: 1


# saobraćaj parking trotoar automobil pijaca Drakčeta Milovanovića ulica Majora Milana Tepića ulica
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+15) (-1)

    irena 19.06.2020.
    Pa sto da ne parkiraju svi kad moze direktor na komunalno da ostavlja sluzbeno vozilo na trotoaru ispred kuce sto ne bi i ostali parkirali na trotoaru


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima