Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Okrugli sto na temu "Stop nasilju nad ženama"

rss

02.12.2018. Boža Marković

Od 2012. pokrenut je jednim blogom iz Hrvatske, ustanovljen je dan kojim se izražava solidarnost sa ženama nad kojima se vrši nasilje. Za taj dan uzet je 25. novembar i prihvaćen je u više stotinu gradova Evrope.

Okrugli sto na temu "Stop nasilju nad ženama"

Ove godine tog dana Udruženje stvaralac u kulturi "Zavičaj", Žitkovac, organizovalo je okrugli sto na temu "Stop nasilju nad ženama", gde je podrška zlostavljanim ženama data i pesmama na ovu temu. Uvodničar za temu je bio Zoran Živković, a program je vodila Katarina Gajić, profesor književnosti.

Pesme o temi su govorili dr Žaklina Mančić, Danijela Rajković, Ivanović Slađana, Katarina Gajić, kao i književnici Miodrag Tasić i Dragiša Marković. Pročitane su i pesme članova ovog Udruženja Ljiljane Gligorijević iz Vlasotinca, Mišela Boltresa (Francuska) iz Smedereva i jedne pesnikinje iz Leskovca.

Izneta su i neka razmišljana na ovu temu, ali svi prisutni su se složili da nasilje postoji i nad muškarcima.

Ovim Udruženjem koja je se bavi pisanjem, likovnim radovima, muzičkim stvaralaštvom i radovima iz istorije svojih članova rukovodi Dragiša Marković, književnik, pošto je raniji predsednik Dragiša Dačić podneo ostavku.

Udruženje je do sada za osam meseci rada imalo nekoliko pesničkih večeri, jednu izložbu i koncert, a u svojim redovima ima dva doktora nauka, nekoliko književnika i pisaca i drugih stvaralaca iz drugih oblasti.

Tekst i foto: Boža Marković


# Dragiša Marković Miodrag Tasić Žitkovac nasilje Boža Marković - Nesvrćanin Dragiša Dačić Zoran Živković Žaklina Mančić okrugli sto
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima