Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„O'ruk generacija“ i „Kolibri“ u zajedničkoj ekološkoj akciji

rss

19.07.2020.

Klub brigadira „O'ruk generacija“ uz saradnju sa Ekološkim društvom „Kolibri“ nastavlja akcije uređenja životne sredine, komunalnih objekata i spomen obeležja.

Foto: arhiva

Tako su u subotu, 18 jula, realizovane ček četiri akcije u četiri podjastrebačka naselja.

Najpre u najvećem naselju podno Jastrepca, u Tešici, na predlog porodice Cenić, očišćen komletan prostor oko mosta na reci Turiji koji je do tada bio vrlo nepregledan i stvarao problem učesnicima u saobraćaju.

U naselju Čukurovcu uz saradnju sa sveštenstvom i mesnom zajednicom uređena je porta crkvenog hrama za predstojeći verski praznik Sveti Prokopije i uređen kompletan prostor oko mesta na kome je formirana Prva mladinska radna brigada Srbije davnog jula 1944. godine i mesto pogibije narodnog heroja Ratka Jovića Duška.

U Velikom Drenovcu na mestu postavljenja vojnog topa, gde je podignuto spomen obeležje za sve poginule srpske ratnike u svim oslobodilačkim ratovima bez obzira na vojnu pripadnost, čime se htelo pomirenje pripadnika NOVJ i Vojske Kraljevine Jugoslavije, očišćen je i uređen kompletan prostor, kao i prostor oko krsta Crkve „Svete Petke“.

U Grejaču na kraju radnog dana očišćen je prostor oko spomen česme i za narednu subotu zakazana akcija uređenja Zabavnog parka „Kolibri“ sa popravkom tobogana i ljuljaški.

Na ovaj način i u vreme epidemije zlokobne korone ekolozi i bivši akcijaši brinu o uređenju i zaštiti životne okoline napodručju cele opštine Aleksinac.

Komentara: 0


# Tešica saobraćaj Grejač Veliki Drenovac Čukurovac Oruk generacija
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima