Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„О'рук генерација“ и „Колибри“ у заједничкој еколошкој акцији

rss

19.07.2020.

Клуб бригадира „О'рук генерација“ уз сарадњу са Еколошким друштвом „Колибри“ наставља акције уређења животне средине, комуналних објеката и спомен обележја.

Фото: архива

Тако су у суботу, 18 јула, реализоване чек четири акције у четири подјастребачка насеља.

Најпре у највећем насељу подно Јастрепца, у Тешици, на предлог породице Ценић, очишћен комлетан простор око моста на реци Турији који је до тада био врло непрегледан и стварао проблем учесницима у саобраћају.

У насељу Чукуровцу уз сарадњу са свештенством и месном заједницом уређена је порта црквеног храма за предстојећи верски празник Свети Прокопије и уређен комплетан простор око места на коме је формирана Прва младинска радна бригада Србије давног јула 1944. године и место погибије народног хероја Ратка Јовића Душка.

У Великом Дреновцу на месту постављења војног топа, где је подигнуто спомен обележје за све погинуле српске ратнике у свим ослободилачким ратовима без обзира на војну припадност, чиме се хтело помирење припадника НОВЈ и Војске Краљевине Југославије, очишћен је и уређен комплетан простор, као и простор око крста Цркве „Свете Петке“.

У Грејачу на крају радног дана очишћен је простор око спомен чесме и за наредну суботу заказана акција уређења Забавног парка „Колибри“ са поправком тобогана и љуљашки.

На овај начин и у време епидемије злокобне короне еколози и бивши акцијаши брину о уређењу и заштити животне околине наподручју целе општине Алексинац.


# Тешица саобраћај Грејач Велики Дреновац Чукуровац Орук генерација
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима