Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neizvestan završetak škole Ljupče Nikolić

rss

03.07.2014. D. Ostojić

Još jedna aleksinačka škola u problemu oko završetka građevinskih radova.

Neizvestan završetak škole Ljupče Nikolić

Nakon Poljoprivredne škole Šumatovac, čija je izgradnja stopirana do daljnjeg, i druga škola je u sličnom problemu.

Naime osnovna škola Ljupče Nikolić je pre više od dve godine započela proceduru dogradnje jednog dela škole. Iako je obezbeđen finansijer, radovi i posle nekoliko godina nisu završeni.

To je bio razlog da se obratimo Ministarstvu prosvete. Od Dragice Gavrilović iz službe za odnose sa medijima Ministarstva prosvete, smo dobili zvaničan odgovor.

Nažalost, vesti nisu ohrabrujuće. Nema tačnog datuma kada će škola biti završena, niti konkretnog predloga kako će se ova pravna zavrzlama razrešiti.

Odgovor i pitanja prenosimo u celosti.

1. Dogradnja Osnovne škole „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu je naručena od strane Ministarstva prosvete, do danas ta škola nije završena, da li su Vam poznati razlozi zastoja tih radova?

Dragica Gavrilović: Zastoj radova, odnosno prestanak aktivnosti na gradilištu usledio je kao posledica finansijske nelikvidnosti , a nakon toga i neprekidne blokade računa vodećeg člana konzorcijuma izvođača– firme DMB Inženjering.

2. Ministarstvo prosvete je navedeno kao naručilac radova, možete li mi reći šta je Ministarstvo prosvete preduzelo kako bi dogradnja škole što pre bila završena?

Dragica Gavrilović: Očekuje se formiranje novog sastava Upravnog odbora projekta koji donosi odluke od značaja za upravljanje projektom, pa i odluku o raskidu ugovora ili drugim rešenjima.

 

Komentara: 1


# Ljupče Nikolić OŠ škole škola Ministarstvo prosvete Dragica Gavrilović
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    dragan 03.07.2014.
    Kakvo bre ministarstvo. Bolje da se Lela obratila fondu Novaka Djokovica i radovi bi bili zavrseni.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima