Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неизвестан завршетак школе Љупче Николић

rss

03.07.2014. Д. Остојић

Још једна алексиначка школа у проблему око завршетка грађевинских радова.

Неизвестан завршетак школе Љупче Николић

Након Пољопривредне школе Шуматовац, чија је изградња стопирана до даљњег, и друга школа је у сличном проблему.

Наиме основна школа Љупче Николић је пре више од две године започела процедуру доградње једног дела школе. Иако је обезбеђен финансијер, радови и после неколико година нису завршени.

То је био разлог да се обратимо Министарству просвете. Од Драгице Гавриловић из службе за односе са медијима Министарства просвете, смо добили званичан одговор.

Нажалост, вести нису охрабрујуће. Нема тачног датума када ће школа бити завршена, нити конкретног предлога како ће се ова правна заврзлама разрешити.

Одговор и питања преносимо у целости.

1. Доградња Основне школе „Љупче Николић“ у Алексинцу је наручена од стране Министарства просвете, до данас та школа није завршена, да ли су Вам познати разлози застоја тих радова?

Драгица Гавриловић: Застој радова, односно престанак активности на градилишту уследио је као последица финансијске неликвидности , а након тога и непрекидне блокаде рачуна водећег члана конзорцијума извођача– фирме ДМБ Инжењеринг.

2. Министарство просвете је наведено као наручилац радова, можете ли ми рећи шта је Министарство просвете предузело како би доградња школе што пре била завршена?

Драгица Гавриловић: Очекује се формирање новог састава Управног одбора пројекта који доноси одлуке од значаја за управљање пројектом, па и одлуку о раскиду уговора или другим решењима.

 

Коментара: 1


# Љупче Николић ОШ школе школа Министарство просвете Драгица Гавриловић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    dragan 03.07.2014.
    Kakvo bre ministarstvo. Bolje da se Lela obratila fondu Novaka Djokovica i radovi bi bili zavrseni.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима