Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uzburkao aleksinačku javnost - pisao Vučiću i objavio pismo na Fejsbuku

rss

19.01.2017.

Nebojša Gijić je pisao premijeru, a pismo okačio na svoj Fejsbuk profil

Uzburkao aleksinačku javnost - pisao Vučiću i objavio pismo na Fejsbuku

Nakon dugih sudskih procesa Nebojša više nije znao kome da se obrati. Iako postoje završeni sudski procesi, za 3000 radnika Jumka neće biti pravde.

Naime, Uredbom Vlade republike Srbije, kompanija Jumko je proglašena za firmu od posebnog interesa, čime se sprečava izvršenje sudskih postupaka.

Račun Jumka je nedostupan izvršiocima, a kompanija nesmetano posluje preko drugog računa.

Sledi pismo koje je Nebojša uputio predsedniku Vlade:

Poštovani premijeru,

Moje ime je Nebojša Gijić, rođen 4. 12. 1975. u Vranju. Stanujem u Aleksincu, ulica Stanka Milosavljevića.

Nemam kome da se obratim u državnim institucijama, osim Vama. Vi ste na čelu izvršne vlasti. Vi tvrdite da ova država funkcioniše i da se stara o svojim građanima.

Imam pravosnažno i izvršno rešenje o presudi u moju korist, u sporu sa HK “Yumco” iz Vranja, kompanije u kojoj sam radio i koja mi duguje novac. Deset godina i duže, ja ne mogu da naplatim svoja potraživanja. U toku 2015. godine sam uredno platio takse za izvršenje. Nema advokata koji može da mi odgovori na pitanje o datumu naplate. Zanima me da li sudska vlast u ovoj državi funkcioniše? Zakonodavna, upravna?

Ja, lojalni građanin, moram prema državi da ispunjavam svoje obaveze. Da li je država dužna da ispunjava Ustav? Ja sam oko godinu ipo dana bez posla, ne svojom krivicom. Radio sam, imam oko četrnaest godina radnog staža, plus staž koji nije evidentiran (“na crno”). Egzistencija mi je ugrožena. Imam li ja pravo na rad, ukoliko nisam član partije, na čijem čelu ste Vi? Ne želim da budem član niti jedne partije, niti sam ikada bio. Želim da radim pošteno, da živim pristojno i dostojanstveno. Da svojim bližnjima omogućim egzistenciju.

Moja pitanja koja upućujem Vama, su:

- Kada ću moći da naplatim svoja potraživanja po sudskim odlukama i izvršenju?
- Da li mogu da se zaposlim u ovoj državi, ukoliko nisam član neke partije koja je trenutno na vlasti?
- Ukoliko država ne ispunjava svoje obaveze prema građanima, na koji način građani mogu biti u stanju da ispunjavaju svoje obaveze prema državi?
- Da li ste svesni da je stanje nepodnošljivo, da ljudi u Srbiji propadaju? Stradaju, umiru, ubijaju se. Kada ćete da preduzmete nešto? Pričate da nam je bolje. Da li zaista verujete u to?

Ovo pismo i prateći dokumenti (osim CV–a), će biti objavljeni na društvenoj mreži "Facebook".

S, poštovanjem
Nebojša Gijić

Komentara: 7


# Aleksandar Vučić sud Radio S Nebojša Gijić Jumko pismo
@avucic @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-3)

  SVAKA CAST 19.01.2017.
  Ja bih mogla jos koje pitanje da mu uputim, no i ova su dovoljna ako ih uopste vidi...ili vidi samo ono sto zeli da vidi

 • (+53) (-6)

  Tugomir 19.01.2017.
  Bravo Nebojsa, samo jako! Evo imam i ja jedno pitanja za premijera: kada ce vec jednom da prestane da vice na ovaj narod i histerise ko neka zena?

 • (+7) (-44)

  Pravnik 19.01.2017.
  Koliko vidim gospodine Nebojsa, sve je u granicama zakona. Jumko je velika firma, od strateskog je znacaja. Verujem da ce to Vase potrazivanje doci na naplatu - problem je sto je to nemoguce sada.

 • (+7) (-64)

  Marko 19.01.2017.
  Dzaba pises pismo premijeru brate jer su sve to osmislile vlasti pre njega koje su i krenule sa stecajima DSS-ovci i DS-ovci. Njima da pises... Upropastili su grdne firme. Ovi se sada trude da sacuvaju sta mogu. Evo pogledaj kako su spasili zelezaru. Zelim ti srecu da nadjes nekiposao. Pozdrav

 • (+41) (-4)

  Srdjan 20.01.2017.
  Marko ako stvarno verujes u to sto pises onda stvarno nisi normalan. Pa ovi su nas zaduzili vise nego ds i dss zajedno. Ili si clan partije ili bot, sto mu sad dodje isto. A to ko je spasao zelezaru pitaj ljude koji rade u zelezari, to jest one koji su radili. Samo pises onako kako ti sef naredi, a sada sto to nema veze sa istinom, nije bitno. Bitno je samo da trujete ovaj narod. Naravno uvek se nadje neka budala koja poveruje u sve to. Mada vecini je doslo iz d...ta u glavu. Ni oni vise ne veruju u gospodareve bajke.

 • (+13) (-6)

  Maki CRNI 21.01.2017.
  Nebojsa ,druze načekaces se ti do odgovora na sva pitanja i DA LI CES UOPSTE DOBITI nekakav odgovor. 2011 sam dobio spor sa FRADOM i čekam izvrsenje jer izvrsni sudija u Aleksincu je zensko i nema -onu stvar- ili se plasi svog polozaja da se suprotsravi Drzavnim sudskim organima da to moje izvrsenje sprovede koje sam platio SUDU u Aleksincu. Evo sad IZVRSITELJI kao nesto rade a kompanija FRADA samo menja nazive firme i bezi od svojih dugovanja a DRZAVA JE SLEPA DA TU GURNE PRST i mnoga dugovanja ove firme prema radnicima sprovede do kraja.OVO CE U OVOM GRADU DA TRAJE I TRAJE a mi cemo da blejimo po zavodu i Sudovima i ostace mrtvo slovo na papiru jer smo mi obični smrtnici nemocni da bilo koga podstaknemo da u Aleksincu uradi nesto smelo i pametno,jer ovaj grad polako izumire pa zasto bi napredovao dalje od uguravanja kontejnera po selima.ZALOSNO....za sve nas u ovom gradu.

 • (+2) (-2)

  Bujan 04.02.2017.
  A kada će biti moguće pravniČe kad izlipčemo, e moj pravniče i pravna vučićeva država


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}