Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uzburkao aleksinačku javnost - pisao Vučiću i objavio pismo na Fejsbuku

rss

19.01.2017.

Nebojša Gijić je pisao premijeru, a pismo okačio na svoj Fejsbuk profil

Uzburkao aleksinačku javnost - pisao Vučiću i objavio pismo na Fejsbuku

Nakon dugih sudskih procesa Nebojša više nije znao kome da se obrati. Iako postoje završeni sudski procesi, za 3000 radnika Jumka neće biti pravde.

Naime, Uredbom Vlade republike Srbije, kompanija Jumko je proglašena za firmu od posebnog interesa, čime se sprečava izvršenje sudskih postupaka.

Račun Jumka je nedostupan izvršiocima, a kompanija nesmetano posluje preko drugog računa.

Sledi pismo koje je Nebojša uputio predsedniku Vlade:

Poštovani premijeru,

Moje ime je Nebojša Gijić, rođen 4. 12. 1975. u Vranju. Stanujem u Aleksincu, ulica Stanka Milosavljevića.

Nemam kome da se obratim u državnim institucijama, osim Vama. Vi ste na čelu izvršne vlasti. Vi tvrdite da ova država funkcioniše i da se stara o svojim građanima.

Imam pravosnažno i izvršno rešenje o presudi u moju korist, u sporu sa HK “Yumco” iz Vranja, kompanije u kojoj sam radio i koja mi duguje novac. Deset godina i duže, ja ne mogu da naplatim svoja potraživanja. U toku 2015. godine sam uredno platio takse za izvršenje. Nema advokata koji može da mi odgovori na pitanje o datumu naplate. Zanima me da li sudska vlast u ovoj državi funkcioniše? Zakonodavna, upravna?

Ja, lojalni građanin, moram prema državi da ispunjavam svoje obaveze. Da li je država dužna da ispunjava Ustav? Ja sam oko godinu ipo dana bez posla, ne svojom krivicom. Radio sam, imam oko četrnaest godina radnog staža, plus staž koji nije evidentiran (“na crno”). Egzistencija mi je ugrožena. Imam li ja pravo na rad, ukoliko nisam član partije, na čijem čelu ste Vi? Ne želim da budem član niti jedne partije, niti sam ikada bio. Želim da radim pošteno, da živim pristojno i dostojanstveno. Da svojim bližnjima omogućim egzistenciju.

Moja pitanja koja upućujem Vama, su:

- Kada ću moći da naplatim svoja potraživanja po sudskim odlukama i izvršenju?
- Da li mogu da se zaposlim u ovoj državi, ukoliko nisam član neke partije koja je trenutno na vlasti?
- Ukoliko država ne ispunjava svoje obaveze prema građanima, na koji način građani mogu biti u stanju da ispunjavaju svoje obaveze prema državi?
- Da li ste svesni da je stanje nepodnošljivo, da ljudi u Srbiji propadaju? Stradaju, umiru, ubijaju se. Kada ćete da preduzmete nešto? Pričate da nam je bolje. Da li zaista verujete u to?

Ovo pismo i prateći dokumenti (osim CV–a), će biti objavljeni na društvenoj mreži "Facebook".

S, poštovanjem
Nebojša Gijić


# Aleksandar Vučić sud Radio S Nebojša Gijić Jumko pismo
@avucic @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima