Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Узбуркао алексиначку јавност - писао Вучићу и објавио писмо на Фејсбуку

rss

19.01.2017.

Небојша Гијић је писао премијеру, а писмо окачио на свој Фејсбук профил

Узбуркао алексиначку јавност - писао Вучићу и објавио писмо на Фејсбуку

Након дугих судских процеса Небојша више није знао коме да се обрати. Иако постоје завршени судски процеси, за 3000 радника Јумка неће бити правде.

Наиме, Уредбом Владе републике Србије, компанија Јумко је проглашена за фирму од посебног интереса, чиме се спречава извршење судских поступака.

Рачун Јумка је недоступан извршиоцима, а компанија несметано послује преко другог рачуна.

Следи писмо које је Небојша упутио председнику Владе:

Поштовани премијеру,

Моје име је Небојша Гијић, рођен 4. 12. 1975. у Врању. Станујем у Алексинцу, улица Станка Милосављевића.

Немам коме да се обратим у државним институцијама, осим Вама. Ви сте на челу извршне власти. Ви тврдите да ова држава функционише и да се стара о својим грађанима.

Имам правоснажно и извршно решење о пресуди у моју корист, у спору са ХК “Yumco” из Врања, компаније у којој сам радио и која ми дугује новац. Десет година и дуже, ја не могу да наплатим своја потраживања. У току 2015. године сам уредно платио таксе за извршење. Нема адвоката који може да ми одговори на питање о датуму наплате. Занима ме да ли судска власт у овој држави функционише? Законодавна, управна?

Ја, лојални грађанин, морам према држави да испуњавам своје обавезе. Да ли је држава дужна да испуњава Устав? Ја сам око годину ипо дана без посла, не својом кривицом. Радио сам, имам око четрнаест година радног стажа, плус стаж који није евидентиран (“на црно”). Егзистенција ми је угрожена. Имам ли ја право на рад, уколико нисам члан партије, на чијем челу сте Ви? Не желим да будем члан нити једне партије, нити сам икада био. Желим да радим поштено, да живим пристојно и достојанствено. Да својим ближњима омогућим егзистенцију.

Моја питања која упућујем Вама, су:

- Када ћу моћи да наплатим своја потраживања по судским одлукама и извршењу?
- Да ли могу да се запослим у овој држави, уколико нисам члан неке партије која је тренутно на власти?
- Уколико држава не испуњава своје обавезе према грађанима, на који начин грађани могу бити у стању да испуњавају своје обавезе према држави?
- Да ли сте свесни да је стање неподношљиво, да људи у Србији пропадају? Страдају, умиру, убијају се. Када ћете да предузмете нешто? Причате да нам је боље. Да ли заиста верујете у то?

Ово писмо и пратећи документи (осим CV–а), ће бити објављени на друштвеној мрежи "Facebook".

С, поштовањем
Небојша Гијић


# Александар Вучић суд Радио С Небојша Гијић Јумко писмо
@avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима