Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Miholjski susreti sela u Moravcu

rss

01.09.2022. Nikola Mitić

Manifestacija miholjski susreti sela u sredu u večernjim časovima otputovala je u Moravac zajedno sa akterima takmičarskog dela kudom "Dejan Jovanović Deša" iz Tešice i udruženjem žena Super žene iz istoimenog sela.

Miholjski susreti sela u Moravcu

Program je bio sačinjen iz zdravice, narodnog običaja, igre, pesme i postavke radova i hrane pomenutog udruženja.

Program je otvorio David Dinić zdravičar i domaćin ove večeri, zatim je Lidija Rakonjac organizator programa Centra za kulturu i umetnos u Aleksincu pozdravila sve prisutne i dodelila zahvalnice učesnicima večerašnjeg programa.

Dalji program nastavila je mlađa grupa kuda "Dejan Jovanović Deša" iz Tešice igrama iz Sićeva, potom se obratila Slobodnaka Pavković jedan od osnivača pomenutog udruženja gde je kazala nešto više o radu samog udruženja i najavila manifestaciju koja će biti održana 1.10.2022 od 13 sati u Tešici pod nazivom "Červišijada".

Usledio je narodni običaj koji je ovaj kud pripremio za večerašnji program pod nazivom "rad na njivi" mlađi i stariji sastav izveo je ovaj običaj, na red je došla pesma gde su Magdalena i Sara uz pratnji Davida Dinića frulaša otpevale pesmu i za to dobile veliki aplauz.

Na samom kraju ove večeri usledile su Vlaške igre starijeg sastava kao i kolo koje je odsvirao David Dinić. Miholjski susreti sela se večeras sele u selo Korman a u goste dolazi Kud "Mladost" iz Žitkovca i domaćin članice "Etno udruženja Korman" iz Kormana.

Tekst i foto: Nikola Mitić

Komentara: 0


# Moravac Super žena Tešica Super žene miholjski susreti sela
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima