Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavljeni su miholjski susreti sela

rss

31.08.2022. Nikola Mitić

Prethodne večeri nastavljeni su miholjski susreti sela i to u selu Glogovica gde je čast da se predstavi i pokaže svoje umeće  imalo kulturno umetničko društvo BUKOVIK iz Mozgova i članice udruženja Super Žene iz Tešice.

Nastavljeni su miholjski susreti sela

Program je bio sačinjen od igre, pesme, narodnih običaja, postavke hrane i  izložbe rukotvorina pomenutog udruženja koje su vredne članice izradile.
Sinoćnji program otvorili su članovi kuda Bukovik iz Mozgova narodnim običajem " Bela nedelja u  Gornjoj Jasenici" i zdarvicom Predraga Miletića iz pomenutog kuda.

Mlađi dečiji ansabl ovog kuda odigrao je dve igre, a pripremna grupa jednu igru i to iz Leskovačke Morave. Sinoć je mogla da se čuje i tradicionalna pesma Slaviše Prvulovića i Ljiljane Mijailović.

Ispred organizatora Lidija Rakonjac se obratila i dodeli zahvalnice za učešće na miholjskim susretima sela kao i Marijana Radivojević zamenica predsednika opštine Aleksinac.

Organizator miholjskih susreta sela je Centar za kulturu i umetnost i Opština Aleksinac a pokrovitelj Ministarstvo za brigu o selu.

Tekst i foto: Nikola Mitić


# Glogovica Centar za kulturu i umetnost Super žena Tešica miholjski susreti sela
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima