Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Maturanti Aleksinačke gimnazije 50 godina posle mature

rss

31.05.2018. Tekst i foto: Boža Nesvrćanin

Prolazeći juni mesec je mesec maturskih veceri, kako mladih tako i onih koji su mnogo ranije išli i završavali aleksinačke srednje škole. U subotu, 9. 6. 2018. maturantski skup imaće maturanti Aleksinačke gimnazije koji su svoje četvorogodišnje školovanje završili pre 50 godina.

Maturanti Aleksinačke gimnazije 50 godina posle mature

Skup će započeti u Aleksinačkoj gimnaziji prozivkom u 11,00 časova, a druženje generacije završiće se u kasnim večernjim satima u nekom od aleksinačkih restorana.

Inače, to će biti skup još jedne od uspešnih generacija među kojima je dosta lekara, oficira, jednog generala, pedagoga, prosvetnih radnika, pravnika, novinara, ekonomista,  filozofa i dr. zanimanja. Mnogi od njih zaizimali su značajna mesta u državnim službama, specijalista medicine, sudija i predsednika sudova, tužioca, pisaca, saobraćanih stručnjaka u kopnenom i vazdušnom saobraćaju, bankara, poreskih radnika, profesora, privatnih stomatologa, u zemlji i nekadašsnjim republikama velike Jugoslavije. To i nije čudo, jer su mnogi bili deca vojnih lica i drugih stručnjaka kojima je Aleksinac pre 50 godina obilovao koji su se posle školovanja rasprsnuli po celoj Jugoslaviji, ali bilo je i onih koji su otišli preko granice.

Redakcijski odbor za proslavu mature koga su činili Ljubivoje, Janja, Marija, Nataša i Ranko potrudili su se da prikupe materijal i prirede monografiju pod nazivom Maturanti Aleksinačke gimnazije 1963/64 - 50 godina posle, o svima iz ove znamenite generacije gimnazijalaca. Monografija će do 9. 6. 2018. biti odštampana u potrebnom broju primeraka. To je materijal koji će pružiti podatke o ovoj generaciji za biduća pokolenja, a radi se o, da nabrojimo neka od imena, Anđelki,  Branki, Bebi, Bilji, Goci, Ljilji, Mimi, Radi, Vesni, Nadici, Zorici, Mirjani, Aci, Panevu, Lazi, Slavčetu, Grofu, Mici, Becku, Dudi, Rođi, Jugi, Nineli, Neni, Tomki, Borčetu, Bilji, Šundri, Zoranu, Pedi, Ziki, Draganu, Raki, Boži, Mili, Verici, Zoranu, Kratkom, Stojanu i mnogim drugim, ali i o našim profesorima Žiži, Branku, Biljani, Nadi, Seletu, Tiki, Milji, Joci i drugima, kojih se mnogi secaju.

Pošto mnoge nisu kontaktirali ovo je prilika da se ovom najavom, možda, neko od onih koji se nisu dugo čuli obaveste i dođu na matursko veče, ukoliko čitaju ovaj sajt. 

Na slici je odeljenje IV2 jezičkog smera, koje će biti i najbrojnije na ovom druženju, koje je izgleda najkompaktnije, a dokaz je to da će doći drugovi iz Amerike i inostranstva.

O tome kako će proteci druženje obavestićemo naknadno.

Komentara: 0


# Boža Marković - Nesvrćanin matura Aleksinačka gimnazija maturanti 50 godina mature
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima