Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Матуранти Алексиначке гимназије 50 година после матуре

rss

31.05.2018. Текст и фото: Божа Несврћанин

Пролазећи јуни месец је месец матурских вецери, како младих тако и оних који су много раније ишли и завршавали алексиначке средње школе. У суботу, 9. 6. 2018. матурантски скуп имаће матуранти Алексиначке гимназије који су своје четворогодишње школовање завршили пре 50 година.

Матуранти Алексиначке гимназије 50 година после матуре

Скуп ће започети у Алексиначкој гимназији прозивком у 11,00 часова, а дружење генерације завршиће се у касним вечерњим сатима у неком од алексиначких ресторана.

Иначе, то ће бити скуп још једне од успешних генерација међу којима је доста лекара, официра, једног генерала, педагога, просветних радника, правника, новинара, економиста,  филозофа и др. занимања. Многи од њих заизимали су значајна места у државним службама, специјалиста медицине, судија и председника судова, тужиоца, писаца, саобраћаних стручњака у копненом и ваздушном саобраћају, банкара, пореских радника, професора, приватних стоматолога, у земљи и некадашсњим републикама велике Југославије. То и није чудо, јер су многи били деца војних лица и других стручњака којима је Алексинац пре 50 година обиловао који су се после школовања распрснули по целој Југославији, али било је и оних који су отишли преко границе.

Редакцијски одбор за прославу матуре кога су чинили Љубивоје, Јања, Марија, Наташа и Ранко потрудили су се да прикупе материјал и приреде монографију под називом Матуранти Алексиначке гимназије 1963/64 - 50 година после, о свима из ове знамените генерације гимназијалаца. Монографија ће до 9. 6. 2018. бити одштампана у потребном броју примерака. То је материјал који ће пружити податке о овој генерацији за бидућа поколења, а ради се о, да набројимо нека од имена, Анђелки,  Бранки, Беби, Биљи, Гоци, Љиљи, Мими, Ради, Весни, Надици, Зорици, Мирјани, Аци, Паневу, Лази, Славчету, Грофу, Мици, Бецку, Дуди, Рођи, Југи, Нинели, Нени, Томки, Борчету, Биљи, Шундри, Зорану, Педи, Зики, Драгану, Раки, Божи, Мили, Верици, Зорану, Кратком, Стојану и многим другим, али и о нашим професорима Жижи, Бранку, Биљани, Нади, Селету, Тики, Миљи, Јоци и другима, којих се многи сецају.

Пошто многе нису контактирали ово је прилика да се овом најавом, можда, неко од оних који се нису дуго чули обавесте и дођу на матурско вече, уколико читају овај сајт. 

На слици је одељење IV2 језичког смера, које ће бити и најбројније на овом дружењу, које је изгледа најкомпактније, а доказ је то да ће доћи другови из Америке и иностранства.

О томе како ће протеци дружење обавестићемо накнадно.


# саобраћај Божа Марковић - Несврћанин матура Алексиначка гимназија матуранти 50 година матуре
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима