Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kako se rešava problem kada Niš ekspres ukida linije

rss

12.06.2020. Aleksinac.net

Niš ekspres kao glavni prevoznik gradskog i prigradskog prevoza u našem regionu ima monopolistički položaj i bez ikakvog obrazloženja ukida linije i ostavlja putnike, koji imaju mesečne karte da se sami snalaze za prevoz do svojih domova.

Foto: arhiva

Ovo nije slučaj samo u opštini Aleksinac, već i u drugim opštinama. Po ukidanju vanrednog stanja Niš-ekspres je na teritoriji Prokuplja uveo novi red vožnje koji je podrazumevao ukidanje gotovo svih međugradskih linija, osim do sela Mikulovac i Kostenica. Gradska vlast u Prokuplju je ovaj problem rešila tako što je raskinula ugovor sa Niš-ekspresom.

Poslednjih godina, imali smo dosta problema sa Niš-ekspresom koji je decenijama obavljao gradski i prigradski prevoz na području Prokuplja. Zbog svih problema, zbog brojnih pritužbi građana na poslovnost ovog prevoznika, cenu karte, pristupili smo hitnom rešavanju problema prevoza u našem gradu. Ono što je dovelo do kulminacije u saradnji sa Niš-ekspresom je njihova restrikcija linija i novi red vožnje koji su nam poslali na overu, a koji mi nismo mogli da prihvatimo jer on nikako nije u interesu naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović za Južne vesti.

Gradska vlast u Prokuplju nije mogla da prihvati red vožnje koji bi obezbeđivao prigradski prevoz za samo 2 od 107 naseljenih mesta. Dok je u Aleksincu malo drugačija situacija, i pored ukidanja linija lokalna samouprava u Aleksincu ne razmišlja o raskidanju ugovora sa Niš ekspresom. S obzirom da se bliži letnji raspust meštani mnogih sela moraće da se pripreme za alternativni način prevoza do svojih kuća, taksijem ili pešaka.

Komentara: 0


# Niš ekspres Aleksinac Prokuplje
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima