Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Како се решава проблем када Ниш експрес укида линије

rss

12.06.2020. Aлексинац.нет

Ниш експрес као главни превозник градског и приградског превоза у нашем региону има монополистички положај и без икаквог образложења укида линије и оставља путнике, који имају месечне карте да се сами сналазе за превоз до својих домова.

Фото: архива

Ово није случај само у општини Алексинац, већ и у другим општинама. По укидању ванредног стања Ниш-експрес је на територији Прокупља увео нови ред вожње који је подразумевао укидање готово свих међуградских линија, осим до села Микуловац и Костеница. Градска власт у Прокупљу је овај проблем решила тако што је раскинула уговор са Ниш-експресом.

Последњих година, имали смо доста проблема са Ниш-експресом који је деценијама обављао градски и приградски превоз на подручју Прокупља. Због свих проблема, због бројних притужби грађана на пословност овог превозника, цену карте, приступили смо хитном решавању проблема превоза у нашем граду. Оно што је довело до кулминације у сарадњи са Ниш-експресом је њихова рестрикција линија и нови ред вожње који су нам послали на оверу, а који ми нисмо могли да прихватимо јер он никако није у интересу наших суграђана – рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић за Јужне вести.

Градска власт у Прокупљу није могла да прихвати ред вожње који би обезбеђивао приградски превоз за само 2 од 107 насељених места. Док је у Алексинцу мало другачија ситуација, и поред укидања линија локална самоуправа у Алексинцу не размишља о раскидању уговора са Ниш експресом. С обзиром да се ближи летњи распуст мештани многих села мораће да се припреме за алтернативни начин превоза до својих кућа, таксијем или пешака.


# Ниш експрес Алексинац Прокупље
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима