Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Četvoro nastavnika i dvoje učenika zaraženo posle ekskurzije

rss

11.07.2021. Večernje novosti

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović upozorio je da korona virus preti selu Trnjanu i samom gradu, nakon što je infekcija potvrđena kod četvoro nastavnika i dvoje učenika 8. razreda škole u Trnjanu.

Foto: Fejsbuk

Živadinović je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da je reč o učenicima koji su u ponedeljak i utorak išli na ekskurziju.

On je naveo da je od učenika saznao da mnoga deca imaju "blažu prehladu", ali da niko ne sumnja na korona virus, te da postoji velika pretnja daljeg širenja među ukućanima i prijateljima.

- Molimo roditelje da svako dete koje ima ili će ovih dana dobiti i najblaže simptome prehlade, odnosno korona virusa, odmah, bez odlaganja odvedu na pregled i antigensko testiranje u kovid ambulantu dečjeg dispanzera u Aleksincu - istakao je Živadinović.

Prema njegovim rečima, deca koja su bila u bliskom kontaktu sa obolelom decom dobiće dalja uputstva preko svojih nastavnika.

Svi odrasli, dodao je, koji dobiju bilo kakav simptom ili znak bolesti, moraju odmah da se jave kovid ambulanti u Žitkovcu.

- Sve ukućane dece 8. razreda škole u Trnjanu preklinjemo i molimo da budu društveno odgovorni i uzdrže se naredne dve do tri nedelje od bilo kakvih kontakata sa susedima bez obzira da li njihovo dete ima simptome, jer može biti asimptomatski slučaj - upozorio je Živadinović.

Kako je istakao, na taj način će se sprečiti dalje širenje i razbuktavanje epidemije u opštini Aleksinac, jer je krajnje izvesno da sada najpre sledi oboljevanje ukućana, a onda dalje širenje bolesti.

Izvor

 

Komentara: 0


# Rodoljub Živadinović koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima