Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Четворо наставника и двоје ученика заражено после екскурзије

rss

11.07.2021. Вечерње новости

Епидемиолог и директор Дома здравља у Алексинцу Родољуб Живадиновић упозорио је да корона вирус прети селу Трњану и самом граду, након што је инфекција потврђена код четворо наставника и двоје ученика 8. разреда школе у Трњану.

Фото: Фејсбук

Живадиновић је у својој објави на Фејсбуку навео да је реч о ученицима који су у понедељак и уторак ишли на екскурзију.

Он је навео да је од ученика сазнао да многа деца имају "блажу прехладу", али да нико не сумња на корона вирус, те да постоји велика претња даљег ширења међу укућанима и пријатељима.

- Молимо родитеље да свако дете које има или ће ових дана добити и најблаже симптоме прехладе, односно корона вируса, одмах, без одлагања одведу на преглед и антигенско тестирање у ковид амбуланту дечјег диспанзера у Алексинцу - истакао је Живадиновић.

Према његовим речима, деца која су била у блиском контакту са оболелом децом добиће даља упутства преко својих наставника.

Сви одрасли, додао је, који добију било какав симптом или знак болести, морају одмах да се јаве ковид амбуланти у Житковцу.

- Све укућане деце 8. разреда школе у Трњану преклињемо и молимо да буду друштвено одговорни и уздрже се наредне две до три недеље од било каквих контаката са суседима без обзира да ли њихово дете има симптоме, јер може бити асимптоматски случај - упозорио је Живадиновић.

Како је истакао, на тај начин ће се спречити даље ширење и разбуктавање епидемије у општини Алексинац, јер је крајње извесно да сада најпре следи обољевање укућана, а онда даље ширење болести.

Извор

 


# Родољуб Живадиновић коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима