Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kup grada Niša na Bovanskom jezeru

rss

17.04.2007. SOKOBANJA - Internet Portal

Kup grada Niša na Bovanskom jezeru
preuzeto sa internet portala Sokobanje

Ovogodišnja regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Zoran Radosavljević iz Niša, pod nazivom Međunarodna jedriličarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila. Ovogodišnja regata imala je međunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (međunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz učešće više od 50 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Ovogodišnja regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Zoran Radosavljević iz Niša, pod nazivom Međunarodna jedriličarska regata Paladijum za 8. Kup Grada Niša, održana je na Bovanskom jezeru 8 i 9. aprila.

"Do sada smo regate na jugu srbije vezivali za takmičenje najmlađih, u klasi "Optimist" na Oblačinskom jezeru, kod Niša. To je jako dobro regatno polje, ali je premalo za druge klase. Zbog toga smo odlučili da ove godine, prvi put, organizujemo regatu na Bovanskom jezeru. Regatno polje je veliko, tako da ćemo organizovati takmičenje u svim klasama - "470", "Laser standard", "Laser radijal", "Evropa" i "Optimist"- napominje predsednik JK Zoran Radosavljević iz Niša, Dejan Milosavljević, organizator Paladijum regate.

I ovogodišnja regata imala je međunarodni karakter i održavala se u sklopu EBSA (međunarodne asocijacije u okviru Evrobalkanskog regiona Niš-Sofija–Skoplje), uz učešće više od 50 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Ovo je zaista lep skup. Stižu naši veliki sportski prijatelji iz Sofije, Struge, Ohrida, Herceg Novog... Biće to prilika da vidimo ko je koliko napredovao, ali i da se družimo i da zajednički dogovaramo nove akcije.

Paladijum regata se boduje za Prvenstvo Srbije. Koeficijent je mali – 1,2, zato što je ova prva regata.

-Ovde zaista postoje svi uslovi za organizaciju državnog prvenstva i verujem da su srpski jedriličari, posle Golupca i Palića dobili još jedno vrhunsko regatno polje - dodaje Milosavljević.

Uz organizatora je generalni sponzor, kompanija Paladijum iz Aleksinca, koja godinama podržava sve sportske akcije, pogotovo na Bovanskom jezeru, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Niša i opštine Aleksinac, i uz pomoć niza prijatelja regate.

http://soko-banja.org/index.php?option=com_content&task=view&id=167


# prvenstvo Srbije ko je ko
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima