Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Куп града Ниша на Бованском језеру

rss

17.04.2007. SOKOBANJA - Internet Portal

Куп града Ниша на Бованском језеру
преузето са интернет портала Сокобање

Овогодишња регата у организацији Једриличарског клуба Зоран Радосављевић из Ниша, под називом Међународна једриличарска регата Паладијум за 8. Куп Града Ниша, одржана је на Бованском језеру 8 и 9. априла. Овогодишња регата имала је међународни карактер и одржавала се у склопу ЕБСА (међународне асоцијације у оквиру Евробалканског региона Ниш-Софија–Скопље), уз учешће више од 50 такмичара из Бугарске, Македоније, Црне Горе и Србије. Овогодишња регата у организацији Једриличарског клуба Зоран Радосављевић из Ниша, под називом Међународна једриличарска регата Паладијум за 8. Куп Града Ниша, одржана је на Бованском језеру 8 и 9. априла.

"До сада смо регате на југу србије везивали за такмичење најмлађих, у класи "Оптимист" на Облачинском језеру, код Ниша. То је јако добро регатно поље, али је премало за друге класе. Због тога смо одлучили да ове године, први пут, организујемо регату на Бованском језеру. Регатно поље је велико, тако да ћемо организовати такмичење у свим класама - "470", "Ласер стандард", "Ласер радијал", "Европа" и "Оптимист"- напомиње председник ЈК Зоран Радосављевић из Ниша, Дејан Милосављевић, организатор Паладијум регате.

И овогодишња регата имала је међународни карактер и одржавала се у склопу ЕБСА (међународне асоцијације у оквиру Евробалканског региона Ниш-Софија–Скопље), уз учешће више од 50 такмичара из Бугарске, Македоније, Црне Горе и Србије.

Ово је заиста леп скуп. Стижу наши велики спортски пријатељи из Софије, Струге, Охрида, Херцег Новог... Биће то прилика да видимо ко је колико напредовао, али и да се дружимо и да заједнички договарамо нове акције.

Паладијум регата се бодује за Првенство Србије. Коефицијент је мали – 1,2, зато што је ова прва регата.

-Овде заиста постоје сви услови за организацију државног првенства и верујем да су српски једриличари, после Голупца и Палића добили још једно врхунско регатно поље - додаје Милосављевић.

Уз организатора је генерални спонзор, компанија Паладијум из Алексинца, која годинама подржава све спортске акције, поготово на Бованском језеру, а манифестација се одржава под покровитељством Управе за образовање, културу и спорт Града Ниша и општине Алексинац, и уз помоћ низа пријатеља регате.

http://soko-banja.org/index.php?option=com_content&task=view&id=167


# првенство Србије ко је ко
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима