Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ponovo oglašena prodaja "Reč Radnika"

rss

24.08.2015. Aleksinac.Net, RTS

Agencija za privatizaciju Srbije ponovo je oglasila prodaju televizije Reč radnika iz Aleksinca, pošto prethodni pokušaj privatizacije nije uspeo.

Ponovo oglašena prodaja "Reč Radnika"

Kako većina lokalnih TV stanica nije privatizovana u prvom pokušaju (prodata je samo TV Studio B), nastavlja se postupak privatizacije lokalnih medija. Ovog puta po 50% nižoj početnoj vrednosti.

Agencija za privatizaciju Srbije ponovo je oglasila prodaju Radio Valjeva, televizije Reč radnika iz Aleksinca i Radio Petrovca iz Bačkog Petrovca, pošto prethodni pokušaj privatizacije nije uspeo.

Početna cena za 100 odsto kapitala Javno novinsko-izdavačkog, radio-difuznog i TV preduzeća Reč radnika iz Aleksinca je 11.330 evra, odnosno polovina procenjene vrednosti kapitala.

Rok za podnošenje prijava za učešče u nadmetanju za te medije je 24. septembar, a ponude će biti otvorene 28. septembra u Agenciji za privatizaciju.

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima 72 medija u vlasništvu države i lokalnih samouprava treba da budu privatizovana do kraja oktobra ove godine.

Ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije biće besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima. Ukoliko radnici to ne prihvate, medij će biti ugašen.

 


# mediji privatizacija Reč radnika Agencija za privatizaciju
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima