Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поново оглашена продаја "Реч Радника"

rss

24.08.2015. Алексинац.Нет, РТС

Агенција за приватизацију Србије поново је огласила продају телевизије Реч радника из Алексинца, пошто претходни покушај приватизације није успео.

Поново оглашена продаја "Реч Радника"

Како већина локалних ТВ станица није приватизована у првом покушају (продата је само ТВ Студио Б), наставља се поступак приватизације локалних медија. Овог пута по 50% нижој почетној вредности.

Агенција за приватизацију Србије поново је огласила продају Радио Ваљева, телевизије Реч радника из Алексинца и Радио Петровца из Бачког Петровца, пошто претходни покушај приватизације није успео.

Почетна цена за 100 одсто капитала Јавно новинско-издавачког, радио-дифузног и ТВ предузећа Реч радника из Алексинца је 11.330 евра, односно половина процењене вредности капитала.

Рок за подношење пријава за учешче у надметању за те медије је 24. септембар, а понуде ће бити отворене 28. септембра у Агенцији за приватизацију.

Јавне лицитације медија почеле су 6. августа, а по новим прописима 72 медија у власништву државе и локалних самоуправа треба да буду приватизована до краја октобра ове године.

Ако до тада не добију новог власника, њихове акције биће бесплатно подељене садашњим и бившим радницима. Уколико радници то не прихвате, медиј ће бити угашен.

 


# медији приватизација Реч радника Агенција за приватизацију
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима