Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odobreno ustupanje zemljišta kompaniji Magna Seating u Aleksincu

rss

23.12.2020. Ekapija

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je Opštini Aleksinac da kao podršku investiciji kanadske kompanije Magna Seating ustupi bez naknade 3,1 hektar građevinskog zemljišta, objavljeno je u dokumentu na sajtu Komisije. Prema proceni Poreske uprave vrednost zemljišta je 31,2 miliona dinara.

Foto: arhiva

Reč je o zemljištu u radnoj zoni Kukiš, na kome investitor planira da izgradi novi zgradu i industrijski objekat površine oko 8.00 m2 u kome će proizvoditi presvlake za sedišta. U novom pogonu je prediđeno zapošljavanje 700 radnika u narednih pet godina. U dokumentu se dodaje da će isplata bruto zarada za 700 radnika ukupno iznositi 13,2 miliona EUR.

Aleksinački odbornici krajem oktobra doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade.

Magna je početkom juna pokrenula proizvodnju u iznajmljenoj hali u Aleksincu, a tada je najavljano da druga faza investicije podrazumeva gradnju nove, veće hale u koju će biti preseljena cela proizvodnja i gde će biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Podsetimo, kanadska kompanija Magna seating proizvodi presvlake za auto-sedišta za poznate svetske marke automobila i posluje u 18 evropskih zemalja. U Srbiji posluju već šest godina, a pogon imaju i u Odžacima.

Izvor

Komentara: 1


# automobil Magna
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+27) (-1)

    Petar 23.12.2020.
    Domace privrednike trpaj dok se strancima poklanja zemlja za DZ. I to na jednoj od najboljih lokacija u gradu! Robovlasnistvo 21. veka. Ugradio se neki baja a obican narod za minimalac, i to jos subvencionisan parama od naseg poreza. Pu


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima