Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vučić: "Magna" samo u Aleksincu zapošljava 800 radnika

rss

19.10.2021. RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obilaska fabrike "Magna - Odžaci", ogranka u Aleksincu, primetio da je prilikom otvaranja pogona te firme u Odžacima 2012. godine rečeno da će biti mogućnosti za 800 radnih mesta, a da je sada samo u pogonu u Aleksincu otvoreno toliko radnih mesta, u Srbiji 2.600.

Foto: Opština Aleksinac

U Aleksincu je otvoren novi pogon kanadske kompanije "Magna siting" za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta svih brendova. Otvaranjem novog pogona, otvaraju se i nova radna mesta.

Aleksandar Vučić je istakao da je ta fabrika od izuzetne važnosti za Aleksinac, koji nema fiskalne probleme, ali je siromašna opština, a posebno za Odžake. 

Aleksincu, kako je naveo, država će do kraja godine pomoći i kada je reč o bolnici, ali i za obilaznicu.

Navodeći da 70 odsto zaposlenih čine žene, a 30 odsto muškarci, Vučić je kazao da ima mnogo slučajeva gde po dva ili tri člana jedne porodice rade u toj fabrici, a po atmosferi i njihovom raspoloženju zaključio je da su uslovi rada bolji nego što je očekivao.

"Važno što su našli posao u gradu u kojem žive. Najveći broj ljudi je putovao u Niš na posao, dobijali su ponude da rade u Nišu u fabrikama koje smo otvorili, ali je važno da rade ovde. Ima i dosta velikih sela u okolini Aleksinca, koji nije ni mali", kazao je predsednik.

Naglasio je da je u Aleksincu 2012. godine prosečna plata bila 287 evra, a danas je 445 evra, što je povećanje od 50 odsto.

Izvor


# Aleksinac Aleksandar Vučić Dalibor Radičević automobil Magna
@avucic @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima